Terug

Tegellijm Voor elke situatie

Tegellijm Voor elke situatie

Tegellijm voor elke situatie

Het kiezen van de juiste tegellijm lijkt een moeilijke opgave. Er is enorm veel keus aan zowel soorten, als merken tegellijm. Wij hebben in ons assortiment twee merken tegellijm opgenomen. Wij voeren met trots de merken Coba tegellijm en PCI tegellijm. Beide merken zijn van uitstekende, professionele kwaliteit zodat je jarenlang kan genieten van jouw tegelwerk. Besparen op tegellijm is in onze ogen dan ook een slechte besparing. De juiste tegellijm is net zo belangrijk als de juiste tegel. We gaan in dit artikel wat dieper in over de soorten tegellijm die wij aanbieden. 

Coba Tegellijm

Coba heeft een mooi compact assortiment die praktisch in elke situatie voldoet aan de strenge eisen van zowel de particulier als de professionele verwerker. Coba is een redelijk nieuwe speler op de markt en heeft goed geluisterd naar de wensen van de tegelzetter. Deze wil voor de standaard situaties niet omkomen in keuzes. Door het goede assortiment van Coba kan de tegelzetter en de particulier makkelijk zijn keuze maken en zo tot de juiste keuze komen. Wist je dat ze op de website van Coba een handige productcalculator hebben om te bereken hoeveel materiaal je nodig hebt. 

PCI Tegellijm

PCI is een Duitse fabrikant van afbouw producten en heeft in de loop van de jaren zijn kwaliteit ruimschoots bewezen. De Duitse "grundlichheid" straalt dan ook af van de producten door dat deze zich makkelijk laten verwerken met een prachtig eindresultaat. Ook voor gecompliceerde situaties zoals zwembaden of buiten terrassen heeft PCI een perfecte oplossing. Het voordeel hiervan is dat je, bijvoorbeeld bij het maken van een buiten terras, alle producten van één fabrikant kan gebruiken en zo kan genieten van de garanties die PCI biedt. Dit geeft een goed gevoel. Bezoek ook eens de website van PCI voor nog veel meer informatie

Welke tegellijm moet ik kiezen?

Welke tegellijm er moet worden toegepast is afhankelijk van veel factoren. Deze factoren kun je verdelen in een aantal categorieën. Deze zal ik eerst benoemen. 

  • Wat voor soort tegel wordt er gebruikt. Is het een wand- of vloertegel, en welk formaat. 
  • Waar wordt de tegel toegepast. Binnen of buiten
  • Welke ondergrond wordt te tegel op aangebracht. 
  • Op welke manier wordt het tegelwerk belast

Dit zijn eigenlijk de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste tegellijm. Dus heb je een tegellijm nodig zorg er voor dat je precies weet wat voor tegel je in huis hebt gehaald. Als je een tegel op de wand gaat aanbrengen wil dit niet altijd zeggen dat dit ook daadwerkelijk een wandtegel is. Tegenwoordig worden ook vloertegels op de wand geplaatst. Laat je hierover dan ook goed informeren. 
Dan is het van belang te weten waar de tegel wordt toegepast. Je kunt je voorstellen dat je een tegel van bijvoorbeeld 15x15 die geplaatst wordt boven een aanrecht, een andere tegellijm kunt gebruiken dat als je een vloertegel van 60x60 gaat lijmen op een buitenterras. 
Ook de ondergrond speelt een grote rol bij het kiezen van de tegellijm. Daarnaast is de juiste primer nodig voor je begint met het tegelen. Ga je het tegelwerk zwaar belasten, zoals in een druk bezochte winkel, of is het tegelwerk wat veel met water wordt belast. 

Advies nodig?

Onze jaren lange ervaring op het gebied van tegelzetten kunnen wij je voorzien van een degelijk, gratis en vrijblijvend advies. Bij twijfel schakelen wij de expertise van PCI of Coba. Bij uitzonderlijke situaties kan het zijn dat de expert bij u langs wil komen om de situatie te beoordelen. Na zo'n bezoek weet je zeker dat er gekozen wordt voor de juiste producten en wordt goed uitgelegd hoe deze producten te gebruiken, en heb je garantie op het tegelwerk. 

[powr-button id="6c0816ed_1638902779"]

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,1 / 10 - 3358 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »