Terug

Ontkoppeling

Een ontkoppelingsmat compenseert spanning, bij ondergrond vervormingen en temperatuurschommelingen.
Onze ontkoppelingsmatten zijn gebruiksklaar, de ontkoppelingsmat wordt direct op de ondergrond gelijmd.

Filters

Ontkoppeling

Ontkoppelingsmat onder keramiek & natuursteen

Bij kritische ondergronden welke werking vertonen wordt eerst een ontkoppelingsmat gelijmd. Dt zorgt ervoor dat het tegelwerk vrij kan bewegen van de ondergrond en hiermee wordt scheurvorming voorkomen. Onder houten ondergronden wordt vaak een ontkoppelingsmat toegepast aangezien bij houten ondergronden veel werken kan ontstaan. 

Ontkoppelingsmat waterdicht

In het assortiment van PCI is ook een ontkoppelingsmat te vinden welke tevens werkt als waterdichting. Dit heeft als voordeel dat deze matten ook in natte ruimten als extra waterkering fungeert. Zo slaat u twee vliegen in een klap. Ook kunt u de Pecilasic U, zoals deze matten genoemd worden, gebruiken bij het waterdicht maken van balkons en terrassen. 

Aanbrengen ontkoppelingsmat

Het aanbrengen van de matten kan met een aantal verschillende tegellijmen. Let er wel goed op dat de matten goed en volledig in de lijm komen te liggen. Het goed aandrukken is dan ook geen overbodige handeling. Dit kan met bijvoorbeeld een schuurbord. Hiermee verdeeld u de druk gelijkmatig uit en krijgt de mat een goede contact hechting. 

Geschikte tegellijmen

In ons assortiment vind u een aantal geschikte tegellijmen. De meest gebruikte tegellijmen voor het aanbrengen van ontkoppelingsmatten zijn de PCI Flex Mortel S2 en de Nanolight. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4401 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »