Terug

Rubi Delta Leveling Systeem

Het Rubi Delta Leveling systeem wordt gebruikt bij tegels vanaf een formaat van c.a. 30x30. Met een tegel leveling systeem voorkomt u een oneffen oppervlakte. De tegels worden eenvoudig vlak gelegd met de bijbehorende fixeer tang.

Filters

Rubi Delta Leveling Systeem

Rubi Delta Leveling Systeem

Een mooie vlakke tegelvloer of tegelwand. Dat maakt u met het tegel leveling systeem Delta van Rubi. Niets is zo vervelend als dat tegels niet mooi op gelijke hoogte worden aangebracht. Aangezien tegels steeds groter worden in formaat is het realiseren van een vlakke wand of vloer best een lastige opgave. Ook de professionele tegelzetter grijpt daarom steeds vaker naar een geschikt level systeem. 

Altijd een gelijke voegbreedte

Het Rubi Delta systeem komt is verschillende varianten. Denk hierbij aan de tegeldikte, maar misschien nog wel het belangrijkste, de voegbreedte. De voegen bepalen het complete beeld van het tegelwerk. Daarom zijn de leveling clips verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes. 

  • Leveling clips 1 mm
  • Leveling clips 1,5 mm 
  • Leveling clips 2 mm
  • Leveling clips 3 mm 

Welke voegbreedte u ook bepaald er is dus altijd een geschikte voor uw tegelwerk. Let er wel op dat als u een smalle voeg, bijvoorbeeld 1 of 1,5 mm, kiest u hiervoor een geschikt voegmiddel bij zoekt. Over het algemeen zijn voegmiddelen geschikt voor voegen vanaf 2 mm. Zoekt u een voegmiddel dat een smalle voeg aankan adviseren wij deze te zoeken op de pagina met PCI Voegmiddelen. 

Het werken met een leveling systeem

Voordat u aan het werk gaat met een tegel leveling systeem zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is een level systeem niet bedoeld om oneffenheden te corrigeren uit de ondergrond. Dat neemt niet weg dat kleine oneffenheden prima weg te werken zijn in combinatie met de juiste tegellijm. Een goede ondergrond is van belang of u met of zonder leveling systeem gaat werken. 

Werk altijd schoon. Dit klinkt logies maar in de praktijk blijkt dat er toch nog vaak niet schoon genoeg gewerkt wordt. Met name bij het gebruik van de tegellijm. Vaak zijn wij dat er veel overtollige lijmresten achterblijven in de voegen. Dit kan nadelige gevolgen hebben bij het verwijderen van de clips. rondom de clips blijven dan resten tegellijm zitten waardoor deze verkeerd kunnen afbreken. Met als gevolg dat er resten in de voegen achterblijven. Dit moet dan naderhand verwijderd worden met een krabber of scherp mes. Dit kost veel extra tijd en bovendien een hoop ergernis. 

Hoeveel leveling heb ik nodig?

Hoeveel clips en keggen u nodig heeft is afhankelijk van het tegelformaat. Bij grotere tegels heeft u minder nodig als bij kleinere tegels. Bij grotere tegels bestaat de kans dat deze tijdens het productie proces iets krom buigen. Het kan dan voorkomen dat er een extra clip moet worden gebruikt om dit op te vangen. Het aantal keggen die u nodig heeft is afhankelijk van de aantal fases waarin u het tegelwerk gaat uitvoeren. Om een voorbeeld te geven: U gaat in totaal 20 m2 betegelen. Dit gaat u in twee faces aanbrengen. Dan heeft u de helft aan keggen nodig ten opzichte van de clips. De keggen kunnen namelijk meerdere malen gebruikt worden. Voor het berekenen van de clips hebben wij een handige tool ontwikkeld welke u kun vinden door op de onderstaande knop de klikken

Aantal leveling clips berekenen

Geschikt voor wand- en vloertegels

Is een tegel leveling systeem geschikt voor wandtegels? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Het antwoord is duidelijk, namelijk JA. Een leveling systeem is geschikt voor zowel wand als vloertegels. Bij het gebruik van een klein formaat wandtegel adviseren wij een systeem met clips & doppen te gebruiken. Zo'n systeem kan namelijk op de kruispunten van het tegelwerk geplaatst worden waardoor er minder nodig is en er geen overkill aan leveling ontstaat. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »