Terug

Diamantschijven

Kies de juiste diamantschijf voor uw klus. De kleine diamantschijven voor uw haakse slijper, of de grotere voor uw zaagmachine. Kiest u voor een droge, of natte diamantschijf?

Diamantschijven

Diamantschijven 

Bij de aanschaf van een diamantschijf kijkt u eerst naar de machine waar deze op gemonteerd wordt. Er zijn verschillende soorten diamantschijven in ons assortiment opgenomen. Zo hebben wij schijven, met een diameter van ø125 of ø115 mm, welke eenvoudig te monteren zijn op uw haakse slijper. Ook vindt u grotere schijven die geschikt zijn voor de meest gangbare tegelzaagmachines. Aangezien er veel aanbieders zijn die dergelijke schijven aanbieden, hebben wij enkel de betere diamantschijven opgenomen in ons assortiment. Al onze diamantschijven zijn geschikt voor de meest voorkomende materialen. U gebruikt de slijpschijven voor o.a. wandtegels, vloertegels en natuursteen soorten.   

Diamantschijf gebruiken

Het gebruik van een diamantschijf is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Bij zowel het gebruik van een schijf op een haakse slijper als bij het gebruik op een tegelzaagmachine. Bij het droog zagen van tegels of natuursteen komt er veel stof vrij. Wij adviseren dan ook hier maatregelen voor te nemen. U kunt denken aan een stofafzuiging zoals de Dustkiller. Ook de bescherming van uw ogen is zeer belangrijk. Er kunnen namelijk tijdens het slijpen van uw tegels splinters van het materiaal afspringen. Gebruik daarom altijd een goede veiligheidsbril. Bij het zagen van tegels ontstaat veel lawaai. Vergeet dan ook niet gehoorbescherming te dragen tijdens het zagen. 

Een natte of droge diamantschijf

Diamantschijven zijn er in zowel voor droog als nat gebruik. De kleinere schijven worden over het algemeen droog gebruikt, en de grotere schijven, welke in een zaagmachine worden geplaatst, vaak nat. Het voordeel van een droge schijf is dat deze direct gebruikt kan worden en geeft, op wat stof na, minder rotzooi. Een schijf die nat gebruikt wordt zorgt ervoor dat de werkomgeving nat kan worden. In beide gevallen adviseren wij dan ook om altijd buiten te zagen met een diamantschijf. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »