Terug

Jolly Machines

Een Jolly Machine wordt in combinatie met speciale frees gebruikt om kanten van tegels af te werken. De machine wordt gebruikt om bijvoorbeeld de bovenkant van plinten af te werken, en tegels in verstek te zagen

Filters

Jolly Machines

Jolly Machines 

Jolly machines hebben zich in de afgelopen jaren wel bewezen. De echte vakman die perfect werk wil leveren zaagt zijn tegels in verstek daar waar mogelijk. Bij het verwerken van vloertegels op de wand wordt het in verstek zagen steeds meer toegepast. Dit is niet voor niets. Het geeft een veel rustiger beeld in tegenstelling tot het gebruik van tegelprofielen. Ook bij het maken van tegelplinten is met de juiste frees een jolly machine een goede uitkomst. Al men zelf de plinten gaat snijden kunnen de bovenkanten afgewerkt worden met een jolly machine. Het bijkomende voordeel is dat er meer plinten uit één tegel gehaald worden. 

Verschillende frezen 

Op een jolly machine worden speciale frezen gebruikt om de gewenste afwerking te verkrijgen. Zo zijn er speciale frezen die een 45 graden hoek maken, maar ook juist frezen die een afgeronde kant kunnen maken. Ook voor de verschillende tegeldiktes zijn er verschillende frezen verkrijgbaar. Let dus goed op welk type afwerking, en welke soort tegel u gaat afwerken. Uiteraard helpen wij u graag verder met het maken van de juiste keuze. 

Het gebruik van een Jolly Machine

Het gebruik van een jolly machine is iets waar u een goede voorbereiding voor moet treffen. Afhankelijk van het type tegel zorgt u in eerste instantie voor een stabiele werkplek waar de tegel op gelegd wordt. Er zijn hier een aantal oplossingen voor. Zo zijn er van verschillende merken goede werktafels beschikbaar. De jolly machines in ons assortiment werken eigenlijk allemaal op de zelfde manier. De machine wordt met de juiste frees op de tegel gezet waarna er met een lichte druk de machine in de juiste richting wordt bewogen. Laat de machine rustig zijn werk doen en forceer deze niet. Op de machines is een aansluiting aanwezig voor een stofzuiger. Gebruik deze om het stof te reduceren. Als de tegel is bewerkt kan deze nog na behandeld worden met een diamant schuurblok, of polijst pad om zo tot een perfect resultaat te komen. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4526 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »