Terug

Tegelkruisjes & Tegelkegjes

Tegelkruisjes worden gebruikt om een gelijkmatige voeg te maken in uw tegelwerk. De kruisjes zijn verkrijgbaar voor verschillende voegbreedtes. De tegelkegjes worden voor het stellen gebruikt

Filters

Tegelkruisjes & Tegelkegjes

Tegelkruisjes 

Met een tegelkruisje maakt u een mooie gelijkmatige voeg in uw wand en/of vloertegels. Door de kruisjes in de voegen te plaatsen en het tegelwerk tegen de kruisjes te plaatsen heeft u altijd de juiste voegbreedte. De tegelkruisjes zijn verkrijgbaar voor verschillende voegbreedtes. De kruisjes zijn in verschillende varianten leverbaar. Voor elke klus is er dan ook een geschikt kruisje te vinden. tegelkruisjes 1 mm geven een mooie smalle voeg en wordt vaak toegepast bij wandtegels en keramisch parket. Het is van belang bij het maken van een smalle voeg dat daar het juiste voegmiddel wordt toegepast. 

Tegelkruisjes in verschillende vormen

Tegelkruisjes zijn er niet alleen in verschillende voegbreedtes, ook zijn deze in verschillende vormen leverbaar. Zo zijn de Multi Cross Tegelkruisjes zeer geschikt voor het tegelen in verband. Deze kruisjes zijn op meerdere manieren in de voegen te verwerken. Bovendien zijn ze herbruikbaar. 

  • Standaar tegelkruisjes 
  • Tegelkruisjes Multi (meerdere voegbreedtes in één kruisje)
  • Multi Cross tegelkruisjes (herbruikbaar) 

Tegelkegjes 

Tegelkegjes worden gebruikt om het tegelwerk te stellen. Ook worden de kegjes gebruikt om wandtegels op hun plek te houden. Met name de grotere wandtegels kunnen gaan zakken als deze zijn aangebracht. Dit wordt opgelost door de kegjes in de voegen te zetten. Hierdoor blijven de tegels op de juiste plek zitten. Als de tegellijm is uitgehard worden de kegjes uit de wand gehaald en kan het voegen beginnen. 

Ook zijn de kegjes handig om de eerste rij tegels vanaf de vloer te stellen. Zo zorgt u ervoor dat deze perfect waterpas gesteld wordt, en heeft u de perfecte basis om uw tegelwerk omhoog te stapelen. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4340 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »