Terug

Tegeldragers voor vloeren op een hoger niveau

Tegeldragers voor het leggen van tegels met een dikte van minimaal 18 mm. Hier vind u zowel de normale als de zelf nivellerende tegeldragers. U kiest links in het menu welke u nodig heeft.

Filters

Tegeldragers voor vloeren op een hoger niveau

Tegeldragers voor vloeren op niveau 

Tegeldragers beschikbaars in ons assortiment zijn uitermate geschikt voor het leggen en verhogen van verschillende soorten tegels. Over het algemeen worden er ceramische buitentegels op verwerkt met een minimale dikte van 2 cm. Dit gebeurt met name op terrassen, balkons en galerijen. De traploos verstelbare tegeldragers zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar en laten zich makkelijk verwerken en verstellen. De verschillende modulair opgebouwde dragers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en hoogtes zodat in elke situatie een oplossing kan worden gecreëerd.  

Verstelbare tegeldragers

Al onze tegeldragers zijn eenvoudig in hoogte te verstellen en hebben een draagkracht van 750 tot 2000 kg afhankelijk van de gekozen drager. De standaard verstelbare dragers hebben ingedraaid een draagkracht van 2000 kg. en zijn dus geschikt voor toepassingen waar zwaar verkeer overheen komt. De tegeldrager basic daarentegen heeft een draagkracht van 750 kg. Deze dragers zijn zeer voordelig en met name geschikt voor thuis toepassingen zoals balkons en dakterrassen. Het voordeel van onze tegeldragers is dat deze modulair zijn opgebouwd en om een grotere hoogte te maken worden er zogenaamde extensies toegepast. Deze zijn verkrijgbaar in 50 en 75 mm. Standaard zijn de dragers verkrijgbaar in 10 verschillende hoogtes en bestaan uit 4 voeten en worden met de verschillende extensies op tien verschillende hoogtes gebracht. Bij de standaard tegeldragers is het mogelijk te kiezen uit 3 verschillende voegbreedtes namelijk 2, 3 en 4 mm. De voeg tabs zijn eenvoudig in de kop te klikken waartegen de tegels worden gelegd. U kunt tijdens het bestelproces aangeven welke voegbreedte u wenst.

Zelf nivellerende tegeldragers

De zelf nivellerende tegeldragers zijn voorzien van een speciale kop welke met de ondergrond mee schotelt. De nivellerende kop kan een helling corrigeren van maximaal 5%. De kop welke op de drager wordt bevestigd draait mee waardoor er bij oneffen ondergronden, of ondergronden met een afschot, een stabiel geheel ontstaat. Doordat de kop zelf nivellerend is, is er geen extra stelwerk nodig wat de snelheid van het leggen van de tegels bevorderd. De zelf nivellerende tegeldragers worden over het algemeen toegepast op balkons en galerijen waar een afschot in de ondervloer is gemaakt. De tegels worden dat waterpas aangebracht op de dragers en het eventuele regenwater spoelt dan door de voegen over de ondergrond weg. Ook laten de zelf nivellerende dragers zich perfect verwerken over bestaande bestrating verwerken. Door dat de bestaande bestrating oneffenheden kan bevatten passen de drager zich eenvoudig aan de ondergrond aan.

Basis tegeldragers ES70

De basis tegeldragers zijn geschikt voor met namelijk thuis gebruik en voor oppervlakten waar geen zwaar verkeer overheen komt. De ES70 serie is vervaardigd uit gerecycled materiaal waardoor deze extra voordelig zijn. Dit neemt niet weg dat deze van prima kwaliteit zijn. De dragers zijn in 5 verschillende maten verkrijgbaar, en net als bij de standaard dragers is er een extensie beschikbaar om meer hoogte te verkrijgen. De ES70 wordt standaard met een voegbreedte van 3 mm. Wenst u een andere voegbreedte dan is dit uiteraard mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Eenvoudig naar een balkendrager

Al onze tegeldragers worden in een balkendrager variant geleverd. De tegeldrager wordt met een extra opzetstuk geleverd die op de drager geschoven of geklikt wordt afhankelijk van de gekozen drager. Hierdoor is het mogelijk een balk of ligger aan de drager te schroeven zodat deze kan worden afgewerkt met vlonder planken, composiet of een ander soort materiaal. De balkendragers laten zich eenvoudig en snel verwerken en stelt u in de gelegenheid in een relatief korte periode een prachtig terras aan te leggen. Dit kan buiten aangezien al onze dragers bestand zijn tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Hoeveel tegeldragers heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw tegels. Een ceramische buitentegel van 2 cm dik, en een formaat van maximaal 60 x 60 cm, heeft in principe op elke hoek een drager nodig. Wilt u meer zekerheid en stabiliteit kunt u er voor kiezen om in het midden van de tegel een extra drager te plaatsen. Bij formaten is dit sowieso nodig om een stabiel en veilig geheel te creëren. Om een schatting te maken hebben wij een schema voor u gemaakt waarin is af te leven hoeveel u voor uw klus nodig heeft. 

dragers berekenen

[powr-video-gallery id="3241d534_1642420908"]

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4340 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »