Terug

Tegellijm PCI - Poederlijm & Pastalijm

Tegellijm voor verschillende klussen. Al onze tegellijmen zijn flexibel en de poederlijm geschikt voor vloerverwarming. Kiest u een kant-en-klare pastalijm, welke geschikt is voor wandtegels, of een poederlijm voor op de vloer.

Filters

Tegellijm PCI - Poederlijm & Pastalijm

Tegellijm kopen, waar moet ik op letten?

Tegellijm is er in twee verschillende varianten. Poederllijm en pastalijm. Poederlijm wordt doorgaans gebruikt om vloeren mee te betegelen maar kan ook op wanden worden toegepast. Pastalijm daar in tegen gebruikt u om wanden mee te betegelen en is kant-en-klaar. Het voordeel hiervan is dat u altijd de juiste verhouding heeft. Al onze tegellijmen zijn flexibel en geschikt voor vloerverwarming. Verder is het van belang dat u voor het juiste formaat tegel de juiste lijm kiest. De Project Flex tegellijm in deze categorie is geschikt voor tegels tot 60x60 cm. Gaat u groter kiest u de PCI Nanolight of de bijvoorbeeld de PCI Flexmörtel S2

Voor binnen, buiten en kant-en-klare 

Wat voor soort tegels je ook gaat lijmen er is altijd een geschikte te vinden. Tegellijm heeft meer toepassingen als alleen tegels lijmen. Je kunt er bijvoorbeeld ook steenstrips mee verlijmen. Heeft u plinten welke uit tegels zijn gemaakt kunt u deze ook verlijmen met de juiste tegellijm. Zorg altijd voor een vlakke ondergrond. Uiteraard kunt u kleine oneffenheden prima met lijm uitvullen. Maar worden de oneffenheden te groot dan dient de ondergrond eerst uitgevlakt te worden. Op de wanden gebeurd dit met een uitvlak mortel, op de vloer gebruikt u een egaline

Tegellijm aanbrengen

Tegellijm aanbrengen dat doet u met de juiste tegel lijmkam met de juiste vertanding. Welke vertanding u nodig heeft is afhankelijk van het formaat van de tegels. Men kan stellen dat hoe groter de tegels, hoe groter de vertanding van de lijmkam. Ook adviseren wij bij grotere tegels dubbele verlijming toe te passen. In een geschreven blog vind u hierover meer informatie. Na het insmeren vloer en het leggen van de eerst tegel haalt u deze weer uit de tegellijm om te kijken of deze vol in de lijm komt te liggen. Is dit niet het geval neemt u een grotere vertanding voor meer tegellijm. 

Hoeveel tegellijm heb ik nodig?

Het belangrijkste bij het verwerken van tegellijm is dat u zorgt voor de juiste hoeveelheid. Bezuinig nooit door een te kleine lijmkam te gebruiken. Tegels kunnen hol of zelfs los komen bij verkeerd of te weinig gebruik van de lijm. Hoeveel tegellijm u nodig heeft is afhankelijk van de soort tegels, vertanding en ondergrond. Over het algemeen kunt u stellen dat bij een vloertegel van 60x60 met een vertanding van 10 mm u met één zak tegellijm van 25 kg. 6 tot 7 m2 kunt lijmen. In de praktijk kan dit afwijken. Bij vragen adviseren wij u graag bij de hoeveelheid tegellijm. 

In het kort samengevat

 • Verschillende soorten tegellijm
 • Voor binnen en voor buiten
 • Kijk naar het formaat en type tegel
 • Gebruik de juiste vertanding 
 • Bekijk en inspecteer de ondergrond 

 

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4401 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »