Terug

Voor de juiste afwerking van uitwendige hoeken

Kiest u voor een tegelprofiel van aluminium of van roestvrij staal? Voor elke smaak, toepassing en uitstraling vind u bij ons de het juiste tegelprofiel.

Voor de juiste afwerking van uitwendige hoeken

Tegelprofiel

De tegelprofielen zijn voorzien van een doordachte oppervlakte structuur en stans constructie voor een optimale hechting in de tegellijm. Selecteer het profiel afhankelijk van de dikte van de tegels. De rvs tegelprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en geschikt voor diverse tegeldiktes.

Tips aanbrengen tegelprofiel

Zaag het tegelprofiel op de juiste lengte. Breng tegellijm aan op de buitenhoek waar u het profiel wilt plaatsen en druk het profiel stevig in de tegellijm zodat deze door de stans gaten omhoog komt. Plaats het profiel met de vlakke zijde 1 tegeldikte uit de hoek (afbeelding 1 en 2). U kunt de tegels "koud" tegel het profiel plaatsen of een voegbreedte tussen het profiel en de laatste tegelrij laten. Het laatste wordt aanbevolen. Het ziet er niet alleen fraaier uit maar dit zorgt tevens voor een waterdichte constructie. Zet de laatste rij tegels en druk deze stevig in de tegellijm waardoor de lijm zich verspreidt over het bevestigingsvlak en er na droging een sterk geheel ontstaat met het tegelwerk. Verwijder direct de overtollige tegellijm. Vervolgens normaal voegen en schoonmaken.

aanbrengen tegelprofiel

Verschillende materialen

Onze tegelstrips zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Namelijk Aluminium en RVS. De tegelstrips van zowel aluminium als RVS zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, afwerkingen en kleuren. Om tot de juiste keuze te komen is het van belang dat u weet welke uitstraling uw tegelwerk dient te worden. Zo is een kleur welke bij de tegel komt minder opvallend. U kunt er ook voor kiezen de profielen als extra accent in uw tegelwerk te gebruiken. Hierin zijn veel mogelijkheden. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2760 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »