Terug

LET OP! Vanwege grote drukte bij PostNL kan uw pakket langer onderweg zijn

Tegelprofielen voor de juiste afwerking van uitwendige hoeken

Tegelprofiel van aluminium of van roestvrij staal? Voor elke smaak, toepassing en uitstraling vind u bij ons het juiste tegelprofiel. Bescherm uw uitwendige hoeken en werk het geheel fraai af.

Filters

Tegelprofielen voor de juiste afwerking van uitwendige hoeken

Tegelprofielen maken het af

De tegelprofielen zijn voorzien van een doordachte oppervlakte structuur en stans constructie voor een optimale hechting in de tegellijm. Selecteer het profiel afhankelijk van de dikte van de tegels. De rvs tegelprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en geschikt voor diverse tegeldiktes.

Tips voor het aanbrengen van tegelprofielen

Zaag het tegelprofiel op de juiste lengte. Breng tegellijm aan op de buitenhoek waar u het profiel wilt plaatsen en druk het profiel stevig in de tegellijm zodat deze door de stans gaten omhoog komt. Plaats het profiel met de vlakke zijde 1 tegeldikte uit de hoek (afbeelding 1 en 2). U kunt de tegels "koud" tegel het profiel plaatsen of een voegbreedte tussen het profiel en de laatste tegelrij laten. Het laatste wordt aanbevolen. Het ziet er niet alleen fraaier uit maar dit zorgt tevens voor een waterdichte constructie. Zet de laatste rij tegels en druk deze stevig in de tegellijm waardoor de lijm zich verspreidt over het bevestigingsvlak en er na droging een sterk geheel ontstaat met het tegelwerk. Verwijder direct de overtollige tegellijm. Vervolgens normaal voegen en schoonmaken.

aanbrengen tegelprofiel

Verschillende materialen

Onze tegelstrips zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Namelijk Aluminium en RVS. De tegelstrips van zowel aluminium als RVS zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, afwerkingen en kleuren. Om tot de juiste keuze te komen is het van belang dat u weet welke uitstraling uw tegelwerk dient te worden. Zo is een kleur welke bij de tegel komt minder opvallend. U kunt er ook voor kiezen de profielen als extra accent in uw tegelwerk te gebruiken. Hierin zijn veel mogelijkheden en leveren wij het juiste tegelprofiel 

Tegelprofiel goud

Uitstraling van uw tegelwerk bepalen met de goudkleurige tegelprofielen. Nu in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ideaal in combinatie met goudkleurige accessoires en kranen. Hiermee maakt u uw badkamer pas echt af. De goudkleurige profielen zijn verkrijgbaar in roze goud en een normale gouden kleur. Beide uitvoeringen zijn zowel in glimmend als geborsteld verkrijgbaar. 

Geborsteld rvs en glimmend rvs hebben een iets andere uitstraling. Waar het glimmende rvs iets spiegelt, en dit bij de geborstelde uitvoering minder. Dit wil niet zeggen dat deze profielen helemaal dof zijn. Wilt u graag een betere impressie van de profielen dan adviseren wij u bij ons langs. te komen. U kunt dan het beste een een onderdeel uit de ruimte meenemen waar het profiel bij moet passen. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2933 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »