Terug

Rubi TZ, de meest geavanceerde tegelsnijder

Rubi TZ met een maximaal vermogen in de meest geavanceerde tegelsnijder op de markt. Uniek ontwerp waardoor keiharde tegels tot 21 mm. geen enkel probleem opleveren voor deze tegelsnijder.

Filters

Rubi TZ, de meest geavanceerde tegelsnijder

Rubi TZ tegelsnijder

De Rubi tegelsnijder TZ is een van de meest geavanceerde tegelsnijders op de mark. Het heeft een compleet vernieuwend concept in het snijden van keramiek. De Rubi TZ heeft een ongelofelijke breekkracht waar praktisch geen tegel tegen op kan. De tegelsnijder welke geschikt is voor alle soorten keramiek met een dikte van 3 tot maar liefst 21 mm heeft een degelijk Z laat zich makkelijk bedienen en is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen. Het grootste formaat kan tegels snijden van 180 cm.  

Kenmerken Rubi TZ Serie

 • Uitstekend systeem voor het breken: zuivere sneden met zachte beweging.
 • Inclusief een snijwieltje van Ø 8 mm en een Ø 22 mm EXTREME wieltje, en een versterkte nylontas voor bescherming en vervoer.
 • Zeer stevige bodemplaat, geleidestangen en breekmechanisme.
 • Draaibare vooraanslag met centrale as voor een snelle en nauwkeurige meting van de hoeken.
 • Verstelbare en instelbare zijaanslag voor het maken van repeterende sneden.
 • Extra steun voor tegels.
 • Gemakkelijk vervoer: koffer op wielen en met een handgreep.
 • Verwisselbare snijwieltjes van Ø 8 tot 22 mm.

100% tevreden

Wij hebben de TZ serie al een tijdje in ons assortiment. Met grote regelmaat krijgen wij feedback van de professionele afnemers. Tegelzetters zijn dol op deze tegelsnijder. Het gemak, de souplesse, en de extreme kracht maken deze tegelsnijder tot een top product. Het unieke breeksysteem is even wennen, maar dit is eenvoudig aan te leren en voelt na een dag werken met deze snijder al natuurlijk aan.

Vijf formaten

De TZ serie wordt geleverd in 5 verschillende formaten. Dit varieert in lengtes van 850 to maar liefs 1800 cm. Voor elk formaat tegel is de juiste snijder te vinden. 

Bekijk de TZ Video

Hoe werkt de Rubi TZ Tegelsnijder

Het werken met de Rubi TZ lijkt moeilijker dan het is. Het is wel een paar keer oefenen om het snij en breek mechanisme onder controle te krijgen. Bekijk zeker de bovenstaande video om hier een goed beeld bij te krijgen. Voordat je de tegel gaat snijden zorg er dan voor dat het breek mechanisme in de "snij" stand staat. Dit doe je door de hendel helemaal naar voren de bewegen en weer terug te zetten in de originele stand. U zult zien dan de vergrendel-as precies onder de vergrendeling valt. Als je wilt gaan snijden is het heel belangrijk dat het breek mechanisme in de juiste stand staat. Het snijwieltje moet de breek-vleugel compleet naar voren duwen om zo vrij te kunnen bewegen. 

Als de tegel gesneden is wordt de breker in positie gebracht. De Rubi TZ geeft je de mogelijkheid om de breker in de juiste manier in te stellen, en de breker aan te passen op de dikte van de tegel. De eerste vergrendeling wordt toegepast op tegels met een dikte van 16 tot 21 mm. Na het snijden beweeg je de snijhendel naar voren. Je ziet en hoort dat de vergrendeling in het juiste slot valt. Je in feite een enkele "klik". Vervolgens oefen je druk uit op de snijhendel zodat de breekvleugel de tegel breekt.

Als de tegel dunner is als 16mm moet de breker in de tweede vergrendeling vallen. Hierdoor komt de breekvleugel lager. Net als hiervoor beschreven beweeg je de snijhendel omhoog zodat de vergrendel as in het tweede slot valt. Je hoort nu twee maal de bekende "klik". Om de tegel te breken beweeg je de breekvleugel met de juiste kracht omlaag. Als de tegel gebroken is zet je de Rubi TZ terug in de snijstand. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4526 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »