Terug

Spons- en Voegbakken

Sponsbakken voor het eenvoudig reinigen en schoonmaken van tegels. Na het aanbrengen van het voegmiddel kunt u de voegen gladstrijken met een spons. Deze wordt schoongemaakt met een voegbak

Filters

Spons- en Voegbakken

Sponsbakken voor schoon tegelwerk

Na het betegelen van een wand of vloer is het tijd om het tegelwerk te voegen. Voor grotere oppervlaktes wordt in het algemeen een sponsbak, ook wel voegbak genoemd, gebruikt om het overtollige voegmiddel van het tegelwerk te wassen. De sponsbak is voorzien van een of meerdere rollen waarop de tegelspons word uitgewrongen. Hierdoor werk u niet alleen sneller maar het maakt de spons ook schoner. Het grote voordeel is dan ook dat er na het voegen nagenoeg geen cementsluier achterblijft. 

Complete sponsbak set

In ons assortiment vind u niet alleen de sponsbakken maar ook de complete sets. Deze sets zijn voorzien van bijvoorbeeld een geschikte spons en een voegbord voor het aanbrengen van het voegmiddel. De sponsbakken worden standaard geleverd met rollen waarop de spons droog gemaakt wordt. Ook een rooster is in de meeste gevallen aanwezig. Hierop kunt u de tegelspons op aandrukken zodat het vuil uit de spons gedrukt wordt. Mocht het dan om welke reden dan ook niet goed schoon worden kunt u altijd nog een geschikt schoonmaakmiddel gebruiken om de cementsluier te verwijderen. Een  cementsluierverwijderaar is eigenlijk in de meeste gevallen niet nodig bij het gebruik van een sponsbak. 

Gebruik van een sponsbak

Een voegbak is een handig hulpmiddel mits deze goed gebruikt wordt. Het uitwringen van een spons gaat met een voegbak een stuk eenvoudiger en sneller. Om goed te beginnen wordt het bassin gevuld tot c.a. 5 tot 10 cm onder de rand met schoon water. Nadat het voegmiddel is aangebracht dompelt u de de tegelspons in de voegbak tot op de zeef. geef een lichte druk zodat de tegelspons goed vol met water komt te zitten. Wring de spons nu uit ver de rollen en herhaal dit een aantal keer tot de spons zo droog mogelijk is. Vervolgens kunt u met de vochtige spons het overtollige voegmiddel verwijderen. Maak het water is de voegbak regelmatig schoon. Gemiddeld kan met een voegbak van 24 liter ongeveer 10 tot 15 m2 worden schoongemaakt. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4526 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »