Terug

Tegelkruisjes in verschillende maten en uitvoeringen

Tegelkruisjes worden gebruikt om gelijkmatige voegen te maken in het tegelwerk. Tegelkruisjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende voegbreedtes

Filters

Tegelkruisjes in verschillende maten en uitvoeringen

Tegelkruisjes goed gebruiken

Plaats de tegelkruisjes in de voegen van uw tegelwerk. Dit kan op twee manieren. De eerste manier is de manier waarop het tegelkruisje op het kruispunt van het tegelwerk geplaatst wordt. Dit heeft als voordeel dat het kruisje direct vier tegels op de juiste afstand houdt. Het nadeel hiervan is dat heet kruisje, na het uitharden van de tegellijm, lastig tot niet te verwijderen is. Het tegelkruisje blijft dan achter in de voeg. Dit is op zich niet erg maar als het kruisje niet goed naar beneden is gedrukt kan er overlast veroorzaken bij het voegen. Het kan namelijk voorkomen dat het kruisje zichtbaar blijft na het voegen. Dit is niet alleen lelijk, maar gaat ook ten koste van de kwaliteit van het voegwerk. Ons advies is dan ook de tegelkruisjes rechtopstaand te gebruiken.   

Rechtopstaand gebruiken

Het tegelkruisje kan ook rechtop gebruikt worden. Hierbij plaats je het tegelkruisje met een kant tussen de voegen van het tegelwerk. Op deze manier heeft u iets meer kruisjes nodig maar zijn ze wel eenvoudiger te verwijderen. Bovendien kunt u de kruisjes op deze manier meerdere malen gebruiken. Dit is handig als u het tegelwerk in meerde fases gaat uitvoeren. Tevens weet u zeker dan in het tegelwerk geen tegelkruisjes achterblijven zodat u geen overlast ondervind bij het voegen van uw tegelwerk. Welke manier u ook kiest u krijgt met het gebruik van tegelkruisjes altijd een perfecte voeg.

Tegelkruisjes in combinatie met een tegel leveling systeem

Een vraag die wij vaak krijgen is of er tegelkruisjes gebruik moeten worden in combinatie met een tegel leveling systeem. In principe is dit niet nodig maar het kan handig zijn als u om welke reden dan ook een bredere voeg wilt maken als dat het levelling systeem toelaat. Het leveling systeem zelf is verkrijgbaar in verschillende voegbreedtes van 1 tot 3 mm. Wilt u een voegbreedte maken van 4 of 5 mm kunt u hiervoor een tegelkruisje van de desbetreffende breedte gebruiken. Zo maakt u zowel vlak als een gelijkmatig ogend tegelwerk. Zo ziet u dat er meerde functies zijn van een tegelkruisje

Voordelen tegelkruisjes

  • Altijd de zelfde voegbreedte
  • Verschillende voegbreedtes beschikbaar
  • Bij wandwerk te gebruiken bij het tegengaan van zakkende tegels 
  • Op verschillende manieren toepasbaar
Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4526 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »