Terug

Lijmkammen in verschillende types en uitvoeringen

Bij het verlijmen van tegels is een goede lijmkam nodig. Voor elk type tegel vind u bij ons de juiste lijmkam. Voor kleine, maar ook XXL tegels. Wij hebben alle gangbare maten en merken in huis. Heeft u de complete select lijmkammen box al ontdekt?

Lijmkammen in verschillende types en uitvoeringen

Lijmkammen in diverse uitvoeringen

Lijmkammen in veel verschillende formaten en uitvoeringen. Elke klus is anders en heeft een andere lijmkam nodig. Gaat u voor de complete Select Box of kiest u de XL lijmkammen waarmee u meters kunt maken. Bij twijfel kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij delen graag onze kennis. Ook kunt u kijken bij onze blog berichten. Hierin vind u verschillende onderwerpen, ook is er een artikel geschreven over welke lijmkam u het beste kunt gebruiken bij de verschillende formaat tegel. 

Welke lijmkam heb ik nodig?

Elke tegelklus is verschillend dus ook de lijmkam die u daar bij nodig heeft. Over het algemeen  kunt u stellen, hoe groter de tegel, hoe groter de vertanding van de lijmkam. U kunt zich voorstellen dat bij een mozaïek tegeltje een kleinere vertanding gebruikt wordt als een grote vloertegel. Ook heeft de achterkant invloed op het kiezen van de juiste kam. Is deze mooi vlak volstaat een kleinere vertanding vaak als dat de tegel een ruwe en oneffen achterkant heeft. 

  • Bekijk het formaat van de tegels
  • Bepaal de vlakheid van de ondergrond
  • Kies de juiste vertanding
  • Zorg voor een volledige verlijming 

Verschillende soorten 

Er zijn veel verschillende soorten lijmkammen en wij begrijpen dat het soms lastig is de juiste te kiezen. Zo zijn er de traditionele lijmkammen met een kleine houten greep. Deze laten zich met name gebruiken voor de kleinere klussen. Ook bij het verlijmen van tegelplinten of reparatie werk zijn deze kammetjes ideaal. Dan zijn er ook de XL lijmkammen. Deze hebben een groot en lang blad waardoor er sneller en efficiënter gewerkt kan worden. Deze lijmkammen worden met name op grote vloeren gebruikt. De zogenaamde flowline lijmkammen zorgen voor een optimale lijmverdeling doordat de rillen van de tegellijm iets schuin op de ondergrond worden aangebracht. Hierdoor krijgt de tegellijm een grotere dekking bij het aandrukken van de tegels. Het werken met deze lijmkammen vergt iets van oefening en zijn daarom niet geschikt voor de doe-het-zelver. Het zelfde geldt voor de 45 graden lijmkammen. Deze zijn lastiger te hanteren dus iemand met weinig tot minder ervaring is het beste uit met een normale lijmkam. Hier moet dan wel de juiste vertanding gekozen worden. 

Waarom een lijmkam gebruiken?

Een lijmkam zorgt ervoor dat de tegellijm op een regelmatige manier wordt aangebracht. De vertanding zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid tegellijm wordt aangebracht. De zogenaamde "rillen" die achterblijven hebben nog een functie. Deze zorgen er namelijk voor dat de tegels goed vol in de tegellijm komen te liggen. Door de tegels met een schuivende beweging in de lijm te schuiven, spreid de lijm onder de tegel uit zodat deze de tegel volledig raakt. Het is dan ook aan te raden de rillen de zelfde kant op de smeren en niet in bijvoorbeeld boogjes. Dit kan er voor zorgen dat de tegels niet goed en vol in de lijm komen met alle gevolgen van dien. Dus kies niet alleen de juiste vertanding en gebruik de lijmkam zoals het hoort.  

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »