Terug

Diamantschijf voor droog zagen

Voor het uitzagen van hoeken is een haakse slijper met een goede diamantschijf de perfecte oplossing. Denk hierbij aan het uitzagen van kozijnen en ramen in het tegelwerk. Ook voor betontegels zijn er goede diamantbladen beschikbaar

Filters

Diamantschijf voor droog zagen

Diamantschijf voor tegels & natuursteen

Een goede diamantschijf is een must voor elke tegelklus. In een badkamer kun je hoeken zagen om zo om een deur of raam te kunnen tegelen. Ook komt een diamantschijf van pas bij het leggen van vloeren. Daar waar de rechte stukken gesneden worden met een tegelsnijder, gebruik je een diamantblad om hoeken uit te zagen. 

Verschillende soorten diamantschijven

Er bestaan verschillende soorten schijven die passen op een haakse slijper. Over het algemeen kun je deze verdelen in twee varianten. Een schijf met een wafel segment, en een schijf met een glad segment. De eerste wordt vaak gebruikt op vloeren. Het wafel segment zorgt voor een snellere snede, maar kan iets rafelen. Dit is geen probleem op vloeren. Blijven er zaag snedes in het zicht, zoals het om tegelen van een raam in een badkamer of keukenwand, dan wordt er gekozen voor een glad segment. Hiermee creëer je strakke snedes. Deze schijven zijn dan ook geschikter voor wandtegels. 

Kiezen tussen nat of droog zagen 

Heeft u meer advies nodig over het zagen met een diamantschijf? raadpleeg dan de handige "Tips Tegelzetten" pagina. Hier vind u meer informatie over welke schijf u het best kunt gebruiken in welke situatie. In één van de blog berichten in u alle desbetreffende informatie over elke diamantschijf.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »