Terug

Voegen met Epoxy Voegmiddel

Voegen met Epoxy Voegmiddel

Het voegen van tegelwerk met een traditionele epoxy voeg zitten veel nadelen. Het is met name veel zwaarder te verwerken en is het schoonmaken ervan erg lastig. Daarnaast zijn er een aantal extra gereedschappen nodig en wordt er geadviseerd om het schoonmaken met lauw water te doen.

Tegels voegen met Durapox Premium

Met PCI Durapox Premium zijn wij ervan overtuigd dat dit tot het verleden hoort en dat nu iedereen zonder bovengenoemde nadelen een 100% waterdichte voeg kan maken.  Het aanbrengen en afsponzen van de Durapox Premium kan met een normale schoonmaakspons die ook voor cementgebonden voegmiddelen wordt gebruikt.

Verwerking van Durapox Premium Epoxy voegmiddel

De Durapox Premium aanmaken zoals in de productinformatie wordt aangegeven. Doe dit bij voorkeur machinaal met bijvoorbeeld een kleine mixer of een garde welke is gemonteerd op een (schroef) boormachine. Als het voegmiddel is aangemaakt wordt het epoxy voegmiddel aangebracht met een epoxy voegbord. Probeer bij het aanbrengen het tegelwerk zo schoon mogelijk te houden door het overtollige voegmiddel met een diagonale beweging van het tegelwerk te halen.

De eerste keer afsponzen doet u na c.a. 10 á 20 minuten na het aanbrengen van het voegmiddel. (Maximaal 70 minuten afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid) Doe dit met een lichtvochtige spons en met een ronddraaiende beweging. Hierdoor schuurt u als het ware de voeg mooi vol en vlak. Tegelijkertijd komt het epoxy voegmiddel los van de tegel waardoor het reinigen hiervan makkelijker gaat.

Vervolgens maakt u de schoonmaakspons weer schoon. Bij voorkeur gebruikt u hiervoor een sponsbak. Maak de spons zo droog mogelijk. Verwijder het overtollige epoxy voegmiddel van de tegels met een diagonale beweging van boven naar beneden. Reinig de spons regelmatig. Herhaal dit eventueel met een lichtvochtige viscose spons.

Schoonmaken van het tegelwerk 

Laat nu de Durapox Premium minimaal een uur uitharden. U zult merken dat hoe droger de epoxyvoeg is hoe makkelijker het is om de tweede schoonmaakbeurt uit te voeren. Doe dit wel altijd binnen 48 uur! Bij de tweede keer afsponzen voegen we c.a. 50 tot 75 gram PCI Durapox Finisch poeder toe aan c.a. 20 liter schoonmaakwater. Meer mag, maar daarmee sponsort u alleen PCI ;-) Gebruik hiervoor schoon water en bij voorkeur in een sponsbak. Ook is er de kant-en-klare Durapox Finisch die u rechtstreeks op het tegelwerk kunt spuiten. Met dit schoonmaak water met een zo droog mogelijke spons met een draaiende beweging de epoxysluier losweken. De spons voelt in eerste instantie stroef aan op het tegelwerk, maar als de epoxysluier is losgekomen glijdt de spons soepeltjes over het tegelwerk. Dit is het moment dat de epoxysluier los is gekomen van het tegelwerk. Nu het tegelwerk nogmaals reinigen voor de finisching touch. Als het tegelwerk nagenoeg schoon is maakt u het tegelwerk af met poetspapier of een microvezeldoek. Nu alles weg is verkrijgen we een perfect gevoegd eindresultaat.

Extra tips voor het verwerken van Epoxyvoeg

Ik adviseer altijd om twee sponsbakken te gebruiken bij grotere oppervlakten. Één voor de eerste schoonmaak en het opstarten van het epoxy voegmiddel, de tweede bak om de laatste schoonmaak te doen van de eerste schoonmaak ronde.

Ververs het water in uw sponsbak regelmatig. Met vuil water verplaatst u enkel het vuil en behaalt u niet het gewenste resultaat.

Durapox Premium is er in veel verschillende kleuren. Deze vindt u via de volgende link:

durapox premium bekijken

PCI Durapox Finish is er in twee verpakkingen:
500 ml flacon, dit is een kant en klaar aangemaakt reinigingsmiddel;
750 gr poeder, dit is het concentraat dat opgelost moet worden in het water. Beide producten hebben dezelfde werking.

PCI heeft een instructie video gemaakt voor het verwerken van de Durapox Premium. Ik adviseer om deze te bekijken alvorens u begint met de verwerking. Heeft u verder nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,1 / 10 - 3556 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »