Terug

Tegelprofielen installeren voor een strakke afwerking

Tegelprofielen installeren voor een strakke afwerking

Als je van plan bent om je badkamer, toilet of keuken te betegelen, overweeg dan zeker het gebruik van tegelprofielen om je project een professionele uitstraling te geven. Tegelprofielen, ook wel hoekprofielen genoemd, zijn niet alleen een esthetische keuze, maar bieden ook bescherming aan de randen van je tegels.

Stap 1: Kies het juiste tegelprofiel

De keuze in tegelprofielen is uitgebreid en kan aangepast worden aan je specifieke behoeften en stijlvoorkeuren. Je kunt kiezen tussen aluminium, roestvrij staal of kunststof profielen, afhankelijk van de omgeving waarin je ze wilt plaatsen. Overweeg ook of je een profiel met een ronde of rechte hoek wilt en of je de voorkeur geeft aan een glanzende, matte of gestructureerde afwerking. Schlüter biedt een breed scala aan opties om aan al deze wensen te voldoen.

Stap 2: Bepaal de juiste lengte

Voordat je begint met het plaatsen van het tegelprofiel, meet je nauwkeurig de lengte die je nodig hebt en zaag je het profiel op maat met een ijzerzaag of haakse slijper. Zorg ervoor dat je het profiel stevig vasthoudt of klemt om vervorming te voorkomen. Na het zagen kun je de randen netjes afwerken.

Stap 3: Voorbereid de ondergrond

Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voor een succesvolle installatie. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vooral vlak is. Als je over bestaande tegels gaat tegelen, controleer dan of er geen losse tegels of deeltjes zijn die verwijderd moeten worden. Gebruik een degelijke ontvetter om de ondergrond grondig te reinigen.

Stap 4: Plaats het tegelprofiel

Nu kun je beginnen met het plaatsen van het tegelprofiel. Breng tegellijm aan op de ondergrond met een lijmspaan, en zorg ervoor dat de lijmrillen in één richting liggen voor een vlak resultaat. Druk het profiel stevig in de lijm en controleer met een waterpas of het profiel recht ligt voordat je doorgaat met het plaatsen van de tegels.

Stap 5: Plaats de tegels

Plaats de tegels tegen de rand van het tegelprofiel en zorg ervoor dat ze goed aansluiten. Je kunt tegelkruisjes gebruiken om de voegbreedte te bepalen, of als je met een levellingsysteem werkt, wordt de voegbreedte bepaald door de dikte van de levellingclips. Laat de tegellijm 1 tot 2 dagen goed drogen voordat je verdergaat.

Stap 6: Voeg en kit

Als de tegellijm volledig is uitgehard, is het tijd om de tegels te voegen. Als je niet bekend bent met het voegen van tegels, bekijk dan onze blogpost "Tegels voegen" voor gedetailleerde instructies. Als het tegelprofiel in contact komt met andere materialen, zoals een badkamermuur of aanrechtblad, zorg dan voor een waterdichte afdichting met sanitairkit.

Stap 7: Afronding

Zodra het voegwerk van je tegels volledig is opgedroogd, reinig je de tegels en het tegelprofiel grondig met een schone, droge doek voor een perfecte afwerking.

Nu ben je klaar om te genieten van je strakke en duurzame tegelproject met perfect afgewerkte hoeken dankzij de Schlüter tegelprofielen. Veel succes en geniet van je nieuwe betegelde ruimte!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »