Terug

Dubbele verlijming van tegels

Dubbele verlijming van tegels

Dubbel verlijmen tegels

Vaak krijgen wij de vraag of het nodig is dubbel te verlijmen van wand- of vloertegels. Dit is in eerste instantie afhankelijk van de lijmkam die je gaat gebruiken. Het gaat er om dat de tegels goed vol in de lijm komt te zitten. Dubbel verlijmen tegels beperkt het risico hier toe. Dit kun je controleren door eerst één tegel te plakken en deze vervolgens weer uit de lijm te trekken om te kijken hoe de lijm zich heeft verdeeld onder de tegel. Verder heeft een dubbele verlijming nog een andere functie. Tijdens het bakken van de tegel in de oven wordt er een soort poeder in de oven gestrooid zodat de tegel niet aanbakt. Het kan zijn dat hier resten van achter blijven op de achterkant van de tegel. Door een laagje lijm op de achterkant van de tegel te smeren vermeng je de poeder door de tegellijm en weet je zeker dat deze goed hecht. Je kunt dit controleren door met een doek over de achterkant van de tegel te wrijven. Wordt de doek wit weet dat er nog resten op de tegels zitten. Dan zou ik zeker dubbel verlijmen. Een klein laagje tegellijm is voldoende. Dit kun je aanbrengen met de vlakke kant van je lijmkam. 

Dubbel verlijmen tegels van groot formaat 

Als je grote tegels gaat leggen geven wij altijd het advies mee om dubbel te verlijmen. Hoe groter de tegel hoe krommer deze worden. Dit wordt wel steeds minder door dat de technieken van het maken van tegels steeds verbeterd wordt. Toch kan het nooit kwaad om dubbele verlijming toe te passen. Ook dit kun je weer controleren door de eert gelegde tegel omhoog te halen om te kijken hoe de tegellijm zich gedraagt. 

Hol klinkende tegels

Hol klinkende tegels kan, ondanks dat je alle voorzorgsmaatregelen hebt getroffen, toch voorkomen. Op zich kan dit niet veel kwaad. De tegels zijn vaak wel opgewassen tegen een stootje maar het blijft een onaangenaam geluid en het kan in de toekomst problemen veroorzaken. Je kunt de tegel verwijderen en opnieuw leggen. Dit geeft vaak veel rommel en ongemak met zich mee waar niemand op zit te wachten. Gelukkig zijn hier alternatieven voor bedacht aangezien dit probleem best vaak voorkomt. Vaak wordt er op de verkeerde dingen bezuinigd en ook het niet voldoende aanbrengen van tegellijm hoort hier bij. De oplossing is Fix-A-Floor. Hiermee boor je een aantal gaatjes in de voeg en spuit je met een normale kitspuit een injectielijm onder de tegels en vul je hiermee de holle plekken op. Maar goed, voorkomen is beter dan genezen. 

Dubbel verlijmen tegels

Dubbel verlijmen van tegels wordt ook wel "butter & floating" genoemd
Dubbel verlijmen tegels is altijd een optimale hechting
Het verbruik van de tegellijm is iets hoger
Dubbel verlijmen tegels? gebruik een goede zuignap voor tegels
Het dubbel verlijmen van tegels neemt meer tijd in beslag 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2864 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »