Weergave:


Bezig met laden...
  • check VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN
  • check GRATIS VERZENDING GRATIS RETOURNEREN*
  • check GRATIS DESKUNDIG ADVIES VAN DE VAKSPECIALIST

Tegelzaagmachine

Met een watergekoelde tegelzaagmachine maak je zeer zuivere zaagsneden. Dit komt van pas als je zaagsneden in het zicht blijven. Dit is mooi als je bijvoorbeeld om een raam van een badkamer moet zagen. Door de waterkoeling van een tegelzaagmachine springen er niet of nauwelijks splintertjes af bij de zaagsnede zoals bij het snijden van een tegel of het droog zagen met een haakse slijper. Bovendien is het zagen met een watergekoelde tegelzaagmachine nagenoeg stofvrij. Dit komt ten goede aan de gezondheid en is beter als je dagelijks tegels zaagt. 

Verschillende Tegelzaagmachines 

Er zijn veel verschillende tegelzaagmachines op de markt. Ze zijn er van klein naar groot. Maar welke tegelzaagmachine moet je nou kiezen. Het is afhankelijk van het materiaal wat gezaagd moet worden. Ga je wandtegels zagen kun je je voorstellen dat je aan een kleine tegelzaagmachine genoeg kunt hebben. Ga je grote tegels zagen heb je ook een grotere zaagmachine nodig. Ook de hardheid van de tegels is belangrijk bij de keuze van een tegelzaagmachine. Bij zachtere tegels heb je minder vermogen nodig als bij hardere materialen. Dat spreekt voor zich. 

Tegelzaagmachine voor verstek zagen

verstek zagen met een tegelzaagmachineDe meeste tegelzaagmachines hebben een 45 graden stand zodat je zogenaamde "jolly's" kunt maken. Je zaagt dan te tegels die op de uitwendige hoeken komen in verstek. Dit heeft als voordeel dat je de onbewerkte zijkanten van de tegels uit het zicht blijven. Dit kun je ook oplossen door met tegelprofielen te werken. Wil je dit absoluut niet, of kun je niet de juiste profielen vinden is het in verstek zagen van tegels de oplossing. 

Voor- en nadelen van een tegelzaagmachine

Voordelen: 
Een tegelzaagmachine maakt mooiere zaagsneden
Door de waterkoeling gaan de zaagbladen langer mee
Nagenoeg stofvrij werken
Groot aanbod voor verschillende soorten tegels

Nadelen:
Het zagen van een tegel duurt langer als het snijden van een tegel
Tegels worden nat, en moeten droog gemaakt worden voor het plaatsen
Installeren van een tegelzaagmachine neemt meer tijd in beslag
Beter om tegels niet binnen te zagen


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.