Weergave:


Bezig met laden...

Voorstrijk primer voor tegels

De juiste voorstrijk voor tegels kiezen heeft te maken met de ondergrond. Ga je tegels over tegels lijmen heb je een andere voorstijk nodig als dat je tegels over bijvoorbeeld gipsplaten gaat lijmen. Een voorstrijk voor tegels kun je onder verdelen in twee categorieen. Een voorstrijk voor zuigende ondergronden en een voorstrijk voor zuigende ondergronden. 

Voorstrijk voor tegel over tegel

Ga je tegels over tegels lijmen dan heb je een primer nodig voor niet zuigende ondergronden. Van belang is dat dan eerst de tegels goed schoon en vetvrij gemaakt worden. Doe je dit niet, dan bestaat de kant dat de voorstrijk niet goed op het bestaande tegelwerk hecht. De voorstrijk heeft dan geen nut en de kans bestaat dat het tegelwerk los laat. 

Voorstrijk voor zuigende ondergronden

Ga je tegels lijmen op zuigende ondergronden zoals zand/cemnt vloeren of gips platen kies je hiervoor de juiste primer. De PCI Gisogrund is hier een goed voorbeeld van. Deze voorstrijk kun je makkelijk aanbrengen met een roller of kwast. De Gisugrund is in verschillende verpakkingen verkrijgbaar en je kunt deze 1:1 verdunnen met water. In sommige gevallen is het raadzaam een tweede laag aan te brengen. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.