Terug

Cementsluier verwijderen

Cementsluier verwijderen

U heeft een nieuwe vloer, badkamer of toilet, maar u krijgt die vervelende cementsluier niet van het tegelwerk af. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om een cementsluier eenvoudig te verwijderen. Wacht hier nooit te lang mee, hoe langer een sluier blijft zitten des te moeilijker het is deze te verwijderen.

Cementsluier verwijderen

Een cementsluier is een klein laagje voegmiddel, vermengt met water, dat achterblijft na het voegen van tegelwerk. De cementsluier is te herkennen aan wit uitslaande wand- en/of vloertegels. Over het algemeen is deze sluier met normaal schoonmaken prima te verwijderen. Is er niet goed of te weinig gereinigd na het voegen dan kan het voorkomen dat de cementsluier moeilijk te verwijderen is. Er blijft dan simpelweg te veel voegmiddel achter op de tegels. Het is dan ook raadzaam dit te voorkomen. U kunt beter iets meer tijd nemen bij het afsponzen van het tegelwerk tijdens uw voegklus als achteraf te moeten boenen. Mocht u al een cementsluier op uw tegels hebben wacht dan niet te lang met het schoonmaken. Hoe langer de cementsluier op de tegels blijft zitten des te moeilijker het is deze te verwijderen.

Cementsluier verwijderen van ceramische tegels

Bij het verwijderen van een cementsluier van keramische tegels kan gedaan worden met bijna alle soorten schoonmaakmiddelen. Vaak wordt er geadviseerd om een cementsluier te verwijderen met azijn. Wij raden dit ten zeerste af aangezien er in azijn zuren zijn verwerkt. Op zich is een keramische tegel hier prima tegen bestand. De reden dat wij dit afraden is dat er, met name bij nieuwe verse voegen, door de zuren de voegen kunnen verkleuren. In voegmiddel zitten pigmenten die kunnen reageren op zuren als deze nog niet geheel zijn uitgehard. Om goed te werk te gaan kunt hiervoor de zuurvrije cementsluier verwijderaar van Moeller gebruiken.

Cementsluier verwijderen van natuursteen

Aangezien er veel verschillende soorten natuursteen zijn is het verstandig om uw goed in te lezen welke natuursteen soort u in huis heeft. Natuursteen soorten zijn vele malen gevoeliger als ceramische tegels. Wij adviseren om contact op te nemen met uw natuursteen leverancier om te achterhalen om welke type natuursteen het gaat. Is dit niet mogelijk en u wilt een advies van ons ontvangen, dan vragen wij u een foto te sturen van de tegels en de vervuiling. Aan de hand hiervan brengen wij u een passend advies uit. Wilt u de cementsluier verwijderen probeer dit dan eerst op een onopvallende plek. Mocht er iets niet goed gaan dan is er niets aan de hand.

Hoe ga ik te werk?

Bij het gebruik van een zuurvrije cementsluier verwijderaar schakelt u als eerst de vloerverwarming uit. Deze laat u eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht er geen vloerverwarming aanwezig zijn, dan kunt u vanzelfsprekend deze stap overslaan. Afhankelijk van de vervuiling mengt u de cementsluier verwijderaar in de aanbevolen verhouding. Voordat u de cementsluier aanbrengt is het de bedoeling de ondergrond eerst nat te maken. Dit kunt u met bijvoorbeeld een mop of dweil doen. Nu kunt u de cementsluier verwijderaar aanbrengen met een borstel, schrobber of een geschikte spons. Laat het middel goed inwerken en dweil daarna de vloer schoon. Doe dit met schoon water en probeer de vloer, of wand, zo droog mogelijk schoon te maken. Dit kunt u eventueel ook doen met een geschikte waterstofzuiger. Mocht er nog een cementsluier achterblijven dan kunt u het nogmaals herhalen. In de meeste gevallen is het niet nodig het te herhalen. Na de eerste keer reinigen moet het grotendeels opgelost zijn. Nadat het tegelwerk is gereinigd kan de ruimte direct weer in gebruik genomen worden.

Geschikte cementsluier verwijderaar

In ons assortiment vindt u een aantal goede oplossingen voor het verwijderen van een cementsluier. Denk hierbij niet alleen aan de middelen maar ook aan het gereedschap wat u kunt gebruiken. Toch wil ik u benadrukken dat als u tijdens het voegen de juiste stappen neemt de cementsluier zonder speciale middelen verwijderd kunnen worden.

Bij twijfel neemt u contact op met onze klantenservice. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de te gebruiken materialen. Zo weet u zeker dat u geen schade aanricht en behaalt u het gewenste resultaat.

Gereedschap bij cementsluier verwijderen

Om snel en effectief uw cementsluier te verwijderen gebruikt u het juiste gereedschap. In ons assortiment zijn een aantal producten opgenomen die dit net wat eenvoudiger maken. Bij ernstige vervuiling kunt u een grove spons gebruiken of juist een borstel. Bij het reinigen van het tegelwerk is in sommige gevallen handig om een sponsbak te gebruiken. Hoe je het ook went of keert het blijft een lastig klusje. Neem altijd de tijd en heb geduld bij cementsluier verwijderen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »