Terug

Diamantschijf nat of droog?

Diamantschijf nat of droog?

Diamantschijf

Een diamantschijf is een onmisbare tool bij het tegelzetten. De schijven zijn er in verschillende varianten en kunnen met verschillende machines worden gebruikt. De meest voorkomende diamantschijf is een schijf welke op een haakse slijper wordt gemonteerd. Verder zijn er diamantschijven welke droog of met water worden gebruikt. De schijven voor droog gebruik worden meestal op een haakse slijper gemonteerd en de schijven voor nat gebruikt op een zaagmachine. Verder zijn er verschillende diameters beschikbaar. De diameters 115 en 125 mm passen op een haakse slijper en de grotere diameters op een zaakmachine.

Waarvoor gebruik ik een diamantschijf?

Om een rechte snede te maken in een keramisch product zoals een wand- of vloertegel wordt over het algemeen een tegelsnijder gebruikt. In tegelwerk moeten ook hoeken worden uitgezaagd. Hiervoor gebruik je een diamantschijf. Natuursteen kan niet worden gesneden. Hiervoor wordt dan ook voor het zagen met een diamantschijf geadviseerd.

Diamantschijf voor het droog zagen.

Het nadeel van het droogzagen is dat de zaagsnede niet helemaal kartelvrij wordt. Met een juiste diamantschijf is dit nihil en vaak acceptabel bij vloertegels welke om bijvoorbeeld een deurkozijn moet worden uitgezaagd. Ook bij hoeken welke later worden afgewerkt met een plint is geen probleem. Verder kan er veel stof ontstaan tijdens het zagen. Gelukkig zijn hier oplossing voor Er zijn goede stofafzuigingen op de markt waardoor er nagenoeg stofvrij gezaagd kan worden.

Natzagen met een diamantschijf.

Dit heeft als voordeel dat de meeste tegels met natzagen splintervrij kunnen worden gezaagd. Dit is van belang als de zaagsnede in het zicht blijft. U kunt hierbij denken aan tegels welke om een raam in de badkamer worden aangebracht. Met het nat zagen van tegels wordt het stof geëlimineerd. Wel komt er tijdens het zagen veel water vrij, en is het nat zagen van tegels een echte buitenklus. Dit is bij zomerdagen geen probleem, maar kan bij koude dagen als vervelend worden ervaart.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2633 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »