Terug

Voegkleuren voor tegels

Voegkleuren voor tegels

Het kiezen van de juiste kleur voeg voor bijvoorbeeld uw badkamer kan een lastige opgave zijn. Met een groot aanbod kleuren en zelfs de mogelijkheid om voeg op kleur te maken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij helpen u dan ook graag bij het kiezen van de juiste voegkleur.

De juiste voegkleur kan uw tegelwerk maken of breken. Hoewel het voegmiddel een klein detail lijkt, kan de kleur van uw voegen een grote impact hebben op de algehele uitstraling van uw tegelwerk. Het is dan ook van groot belang om een passende kleur voeg bij uw tegels te kiezen. PH Tegeltechniek biedt u de keuze uit een groot assortiment standaard voegkleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om een voeg op kleur te laten maken.

PCI Nanofug Premium

Diverse kleuren kant-en-klaar voegmiddel van PCI Nanofug Premium hebben wij standaard op voorraad. Zo is dit voegmiddel beschikbaar in populaire kleuren, waaronder manhattan, zilvergrijs en jasmijn. De voegmortel is geschikt voor gebruik bij zowel wand- als vloertegels. Tevens kan dit voegmiddel zowel binnen als buiten worden toegepast.

Voor de voegkleuren van PCI Nanofug Premium hebben wij bijpassende kleuren siliconen kit in ons assortiment. De voegkitten van PCI Silcofug zorgen voor perfect afgewerkt tegelwerk.

PCI Durapox Premium

Ook het epoxy voegmiddel PCI Durapox Premium hebben wij in diverse standaard kleuren in ons assortiment. Deze voegmortel bestaat uit twee componenten: reactielijm en voegmiddel. De twee componenten zorgen voor een 100% waterdichte voeg, waardoor het voegmiddel uitermate geschikt is voor het afvoegen van doucheputten en drains. Ook het voegmiddel PCI Durapox Premium kan in combinatie met de voegkitten van PCI Silcofug worden gebruikt voor een perfecte finishing touch.

PCI Multicolor Premium

Dit voegmiddel kunnen wij speciaal voor u op de juiste kleur maken. U heeft hierbij de keuze uit circa  400 verschillende kleuren. Dit unieke concept van PCI geeft u de mogelijkheid om de perfecte voegkleur te vinden bij uw tegels. U kunt het voegwerk hierbij laten overgaan voor een optimaal resultaat. Voor het bepalen van de juiste kleur bij uw tegels kunt u een kleurenwaaier  bestellen. Ook bestaat de mogelijkheid om uw tegel, bij ons op locatie in Lelystad, te laten scannen op kleur. Met de PCI Colorcatch Nano kunnen wij op die manier de perfecte voegkleur uitlezen.

Wanneer uw voegmiddel speciaal op kleur gemaakt wordt, kan het wenselijk zijn om ook de kleur van uw kit hierop af te stemmen. Net zoals de PCI Durapox® Premium Multicolor is deze kit  beschikbaar in circa 400 kleuren.

Welke kleur voeg?

Het selecteren van de juiste kleur voeg bij uw tegels is grotendeels een kwestie van smaak. U kunt kiezen voor een contrasterende kleur voeg bij uw tegels of juist voor een voegkleur die overeenkomt met de kleur van uw tegels. Wanneer u kiest voor een contrasterende voegkleur bij uw gekleurde tegels, dan vallen uw tegels extra op. Bij de keuze voor een contrasterende voegkleur bij neutrale tegels, vallen juist de voegen extra op.

Kiest u voor een voegkleur die overeenkomst met de kleur van uw tegelwerk, dan wordt de nadruk op het geheel gelegd. Zowel de tegels als de voegen trekken hierbij niet de aandacht naar zich toe, maar juist het totale plaatje wordt benadrukt.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van hetzelfde tegelwerk met een andere kleur voeg. Een totaal ander eindresultaat!

Net dat beetje extra

Gaat u voor een elegant resultaat, waarbij de kleur van de voegen benadrukt mag worden? Dan zijn de PCI Premium glitters misschien iets voor u! Met deze glitters creëert u een stralend effect. De glitters kunnen gemengd worden met de voegmortels van PCI en zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en koper. Daarnaast kunt u kiezen voor een grove of juist een fijne glitter. 

Advies

Het kan ondanks bovenstaande adviezen lastig zijn om een geschikte voegkleur te kiezen. Ook voor ons als professionals is het lastig om te advies te geven, aangezien het uiteindelijk draait om uw persoonlijke smaak. Echter denken wij graag met u mee! U bent dan ook altijd welkom in onze showroom, zodat wij uw tegels kunnen tonen in combinatie met diverse voegkleuren.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »