Terug

Twist Clips Berekenen

Twist Clips Berekenen

Twist clips bieden de mogelijkheid deze op twee verschillende manieren te gebruiken. Doordat de doppen/caps open zijn kunnen deze eenvoudig op de kruispunten van het tegelwerk geplaatst worden zonder dat u het zicht verliest op uw voegen-spel.

Hoe u het aantal Twist Clips kunt berekenen

Voordat u aan de slag gaat met het Twist Levelling Systeem om uw tegelwerk aan te brengen, is het van cruciaal belang om te weten hoeveel clips en doppen/caps u nodig heeft om de klus tot een succesvol einde te brengen. Het Twist systeem biedt een duidelijk voordeel, aangezien u het op twee manieren kunt gebruiken. De doppen/caps zijn namelijk open aan de bovenkant, waardoor u de clips zowel op de stootvoegen als de kruispunten van uw tegelwerk kunt plaatsen. Hierdoor behoudt u het zicht op het voegen-spel, wat resulteert in een strak en secuur eindresultaat.

Het twist levelling systeem kan op twee verschillende manieren worden toegepast

Een eenvoudige berekening met behulp van het schema

Het aantal clips dat u nodig heeft, wordt beïnvloed door een aantal factoren, waarvan het formaat van de tegel de voornaamste is. Het is logisch dat kleinere tegels meer clips vereisen dan grotere tegels, simpelweg omdat er bij kleinere tegels meer voegwerk nodig is dan bij grotere tegels. Bovendien speelt de manier van verwerken ook een rol bij het bepalen van de benodigde aantallen. Bij verwerking op kruispunten is het verbruik namelijk aanzienlijk minder. Om een nauwkeurige schatting te maken van het benodigde aantal clips, hebben we een handig schema toegevoegd. Het schema biedt een goede indicatie, hoewel het in werkelijkheid enigszins kan variëren vanwege snijkanten.

twist levelling berekenen

Hoeveel Caps/Doppen heb ik nodig?

Het benodigde aantal caps/doppen hangt af van het aantal vlakken waarin u uw tegelwerk wilt aanbrengen. Het goede nieuws is dat de caps/doppen herbruikbaar zijn. Stel dat u bijvoorbeeld 20 m2 tegelwerk wilt aanbrengen, verdeeld over twee vlakken. In dat geval heeft u voor 10 m2 aan caps/doppen nodig. Zodra u de eerste 10 m2 heeft betegeld, verwijdert u de caps/doppen van dat vlak en gebruikt u ze voor het volgende vlak.

De Twist Clips en de Doppen/Caps zijn uiteraard los te bestellen. Dit kan handig zijn als u in de toekomst nog een tegelproject oppakt of als u net iets te kort komt. Om direct aan de slag te gaan met het Twist systeem zijn er ook kant-en-klare staterkits beschikbaar. De kits zijn voorzien van zowel de clips als de doppen/caps en worden over het algemeen geleverd in een handige opberg emmer.  

Door deze berekeningen en tips te volgen, zult u optimaal gebruik kunnen maken van het Twist Levelling Systeem en een prachtig eindresultaat behalen met uw tegelwerk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,1 / 10 - 4258 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »