Terug

SquEasy Voeg- Sponsbak voor tegelwerk

SquEasy Voeg- Sponsbak voor tegelwerk

De SquEasy is eindelijk een innovatief alternatief voor de traditionele spons- of voegbak. De SquEasy is ontwikkeld in Noorwegen door Jaran Røgeberg, een tegelzetter in hart en nieren. Jaran vond dat het schoonmaken van tegelwerk sneller, makkelijker en ergonomischer moest. Door een innovatief pers systeem is dit gelukt. Door veel testen en aanpassen is uiteindelijk de SquEasy ontstaan.

Verschil in de SquEasy Sponsbak 

Het verschil zit het in het pers systeem. Deze is vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en zal jaren meegaan. Door de spons, na het dompelen in het water, op het speciaal ontworpen rooster te leggen kun je met een neerwaartse beweging de spons schoon en droog drukken. Dit werkt aanzienlijk sneller en geeft minder belasting op schouders, polsen en rug. De SquEasy heeft als extra voordeel dat de spons altijd even droog onder de persarm vandaan komt. Zo voorkom je kleurverschil in de voegen door overmatig en onregelmatig water gebruik. Met name met donkere voegen kunnen hier gevoelig voor zijn en kan dit problemen geven.  Je zal merken dat je sponzen minder snel slijten. Vaak als een spons net lekker is ingewerkt deze eigenlijk al weer aan vervanging toe is. Nu kun je meer meters maken met de zelfde spons. Verder is de SquEasy voegbak geheel demontabel waardoor je elk onderdeel makkelijk en snel kunt schoonmaken na de voegklus. Ook de voegbak zelf is eenvoudig schoon te houden. 

Voordelen van de SquEasy

  • Een nauwkeurig en consistent watergehalte van de spons
  • Langere levensduur van de spons door enkel een verticale druk
  • Ergonomisch. Minder belasting aan pols, schouders en rug
  • Degelijke, Noorse kwaliteit met een lange levensduur

Eindelijk een nieuwe voegbak

Het was wel eens tijd dat er iets nieuws op de markt kwam voor wat betreft het voegen van tegels. Jarenlang was het rollensysteem het enige systeem waar je uit kon kiezen op de Nederlandse markt. Uiteraard is daar niets mis mee. Het zal dan ook geen vervanging worden van het rollensysteem maar zeker een goede aanvulling. Toch ben ik er van overtuigt dat als je aan het pers systeem gewend bent en je de voordelen ondervind, je zeker als professionele tegelzetter, over stag gaat. Of je nu grote vloeren of de wanden van een badkamer moet voegen, probeer en overtuig je zelf van dit mooie innovatieve stuk gereedschap. 

Getest

Eigenlijk was ik voor het testen van de SquEasy voegbak al overtuigd. Toch heb ik, samen met een oud collega Jasper Kriest, de SquEasy uitvoerig getest. Ook Jasper was snel overtuigd van de kwaliteit en het gemak van de SquEasy sponsbak. We hebben de SquEasy getest op een vloer gelegd met keramisch parket. Wat mij als eerste opviel is dat er geen water op de vloer kwam bij het uitwringen van de spons. Dit gebeurd nog wel eens als je je spons droog rolt over de rollen van een rollensysteem. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2993 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »