Terug

LET OP! Vanwege grote drukte bij PostNL kan uw pakket langer onderweg zijn

Lekkage in uw badkamer?

Lekkage in uw badkamer?

Wat te doen bij lekkage

Een lekkage in uw badkamer is natuurlijk enorm vervelend. Wij krijgen vaak de vraag hoe een dergelijke lekkage, bijvoorbeeld door de voegen, verholpen kan worden. Een voor de hand liggende oplossing is een impregneer- of afdichtingsmiddel, welke gemakkelijk op de lekkage kan worden aangebracht. Dit klinkt te mooi om waar te zijn en helaas is dit in de meeste gevallen ook zo.

Seal-Guard

Een impregneermiddel, zoals Seal-Guard, is bedoeld om uw voegen preventief te beschermen tegen vuil, schimmel, kalkaanslag en lekkage. De impregneermiddelen van Seal-Guard kunnen worden toegepast op alle steensoorten, zoals bijvoorbeeld keramische tegels, terazzo, travertin, hardsteen, graniet, marmer, etc. Seal-Guard is onzichtbaar na het aanbrengen, waardoor het niet erg is wanneer het impregneermiddel op uw tegels terecht komt. Daarnaast is het impregneermiddel gemakkelijk aan te brengen en droogt het snel.

Oorzaak lekkage opsporen

Aangezien impregneermiddelen enkel effectief zijn als preventieve bescherming t.b.v. uw voeg- en/of tegelwerk, is het van belang om eerst de oorzaak achter uw lekkage op te sporen. Mogelijke oorzaken van een lekkage in uw badkamer kunnen scheuren in uw voegen en/of tegelwerk zijn of bijvoorbeeld beschadigingen in uw kitranden. Hoe dan ook is het belangrijk om te achterhalen waar de lekkage is ontstaan en hoe deze kan worden opgelost. Pas nadat de lekkage vanuit de bron is opgelost, kan een impregneermiddel helpen bij het beschermen van uw voeg- en tegelwerk in de toekomst.

Oplossen lekkage

Het is goed om zo nu en dan uw badkamer te controleren op zichtbare scheuren in uw voeg- en tegelwerk. Daarnaast is het ook aan te raden om uw kitranden regelmatig te controleren op scheuren. Zichtbare scheuren kunnen worden dichtgekit en beschadigde tegels dient u te vervangen. Bij loszittende tegels kunt u daarnaast gebruik maken van het product Fix-A-Floor. Dit is een injectielijm, welke u kunt gebruiken voor het vastzetten van holle en loszittende tegels. Bij beschadigde kitranden kunt u het beste de gehele kitrand verwijderen, waarna u een nieuwe laag kunt aanbrengen.

Conclusie

Om uw voegen preventief te beschermen tegen vuil, schimmel, kalkaanslag en lekkage, kunt u gebruik maken van het impregneermiddel Seal-Guard. Daarnaast hebben wij voor het impregneren en beschermen van uw tegels een ruime keuze aan onderhoudsmiddelen van HMK Moeller in ons assortiment. Voor deze producten geven wij graag een passend advies, geheel gebaseerd op uw tegelwerk.

Wanneer reeds sprake is van een bestaande lekkage, dient deze lekkage eerst vanuit de bron te worden opgelost. Dit betekent veelal dat voegen opnieuw moeten worden aangebracht of tegels moeten worden vervangen. Uiteraard geven wij u graag verder advies over hoe u dit het beste kunt aanpakken!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2933 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »