Terug

Fento Kniebeschermers: Wat is er veranderd?

Fento Kniebeschermers: Wat is er veranderd?

Bij Fento zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Om verwarring te voorkomen en een duidelijk beeld te krijgen van deze wijzigingen hebben wij alle relevante informatie voor u op een rijtje gezet. Alle veranderingen worden vanaf juni 2021 doorgevoerd.

Fento in het kort 

Voor wie Fento niet bekend is wordt er in het kort uitgelegd wat Fento is en waar zij voor staan. Fento is binnen Nederland marktleider op het gebied van hoogwaardige kniebescherming voor met name bouw gerelateerde vakken. Het merk is in het jaar 2000 opgericht door fysiotherapeut Geert Kaal en zeilmaker René van Rijn. Het doel was om een zo ergonomisch en comfortabel mogelijke kniebeschermer te ontwikkelen. Hieruit zijn een aantal zeer innovatieve producten ontstaan.  

Nieuw product 

Fento Board Er is een nieuw product op komst. Deze vult de Fento familie perfect aan. Het gaat om een zogenaamd “knie board” welke op de grond en/of vloer gelegd wordt en zorgt als een soort kussen voor onder de knieën. Op zich is dit niet iets nieuws, maar Fento zou Fento niet zijn als er een aantal unieke aspecten in zijn verwerkt. Zo is de Fento Board speciaal ontwikkeld voor extra mobiliteit. Door dat de beschermer niet vastgezet wordt heeft u geen hinder tijdens het lopen. Verder is de Fento Board voorzien van een opening welke als handgreep fungeert. Hierdoor is het product eenvoudig te verplaatsen. Uiteraard is de Fento Board uitgerust met de kenmerkende “wedge” vorm waardoor de druk wordt verspreid en zo voor extra ergonomie zorgt.  

Uitfasering van de Fento 200 & Fento 400

De Fento 200 en 400 behoren tot de eerste modellen welke op de markt gebracht werden. Inmiddels zijn er verbeterde modellen beschikbaar die bekend staan als de Fento 200 Pro en de 400 Pro. Deze vernieuwde modellen bieden een aantal voordelen ten opzichte van de oudere modellen. Zo is de inlay eenvoudig te verwisselen wat het overbodig maakt om compleet nieuwe kniebeschermers aan te schaffen.  Bovendien zijn de kniebeschermers sterker en duurzamer waardoor deze langer meegaan. Deze combinatie van verbeteringen heeft ertoe geleid dat Fento heeft besloten om met de productie van de Fento 200 en 400 te stoppen en zich volledig op de verbeterde versies te focussen.

Nieuwe productnamen bestaande Fento producten 

Om goed aan te sluiten bij de veranderingen zijn ook de namen van de bestaande kniebeschermers aangepast. Zolang de voorraad strekt van de “oude” 200 en 400 behouden deze twee artikelen hun eigen naam. Voor de overige producten vindt dus een naamswijziging plaats. Hieronder een overzicht van de naamswijzigingen.

Naamswijziging Nieuwe naamVoorheen
Fento OriginalFento OriginalFento 200 Pro
Fento MaxFento MaxFento 400 pro
Fento HomeFento HomeFento 150
Fento PocketFento PocketFento 100

Daarnaast zijn alle accessoires aangepast aan de nieuwe namen. Zo is de inlay voor bijvoorbeeld de Original, de Inlay voor Original geworden. Zo is het een stuk overzichtelijker geworden en wordt het makkelijker de juiste accessoires te kiezen.

Naar categorie Fento

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2993 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »