Terug

Badkamer waterdicht maken met een simpel stappenplan

Badkamer waterdicht maken met een simpel stappenplan

Uw badkamer waterdicht maken met een simpel stappen plan. Hierin laat ik zien hoe u uw badkamer met de producten van PCI op eenvoudige manier compleet waterdicht maakt. Dit zijn de stappen die u neemt voordat het tegelwerk wordt aangebracht.

Badkamer waterdicht maken

Het goed waterdicht maken van een badkamer is van essentieel belang. Voordat de tegels worden aangebracht is een goede voorbereiding een vereiste. Door dit simpele stappenplan gaan we zien hoe dit in zijn werk gaat. 

1. Primer aanbrengen

De ondergrond moet, vast droog, schoon en vetvrij zijn. Het betreft een ondergrond met een zuigende werking zoals gipsplaten, stucwerk e.d. De ondergrond wordt voor gestreken met Gisogrund

Aanbrengen primer

Gisogrund zorgt ervoor dat de zuigende werking uit de ondergrond gereduceerd wordt. Hierdoor wordt een betere hechting gecreëerd. Gisogrund kan worden aangebracht met een kwast of een vachtroller. 

Stap 2 badkamer waterdicht maken

2. Afdichten met PCI Lastogum

PCI Lastogum breng u onverdund aan met een kwast of een vachtroller. U brengt dit ruim en geheel dekkend aan. Daarbij ook het kimband en de manchetten geheel inwerken. (zie stap 3 en 4) Na een droogtijd van c.a. 1 uur de tweede laag PCI Lasogum aanbrengen

Aanbrengen primer

Wacht dus niet te lang met het aanbrengen van de manchetten en de kimband. Lastogum is een sneldrogend product. Breng de manchetten en de kimband aan zolang de Lastogum nog nat en kleverig is.  

Stap 3 badkamer waterdicht maken

3. Hoek- en aansluitvoegen afdichten

PCI kimband verlijmen, in de nog natte, eerste laag lastogum. 

Aanbrengen kimband

Breng kimband aan in alle inwendige hoeken van uw badkamer. Bij nissen in het douche gedeelte voorziet ook de uitwendige hoeken van kimband. Deze punten zijn het gevoeligst voor werking en lekkage. 

Stap 4 badkamer waterdicht maken

4. Leiding doorvoeren afdichten

PCI Pecitape manchetten over de uit de wand stekende leidingen in het douche gedeelte schuiven. Deze worden verlijmd met lastogum. 

Aanbrengen Manchetten

Nadat u deze stappen heeft gevolgd gaat u het douche gedeelte voorzien van een tweede laag Lastogum. Na c.a. 2 uur is de Lastogum genoeg uitgedroogd om deze te betegelen. Alle producten in dit stappenplan zijn verkrijgbaar in een complete dichtset

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2993 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »