Terug

Alles wat je moet weten over levelling systemen: Kies het juiste systeem voor jouw tegelproject!

Alles wat je moet weten over levelling systemen: Kies het juiste systeem voor jouw tegelproject!

Of je nu een professionele tegelzetter bent of een enthousiaste doe-het-zelver, het juiste levelling systeem kan het verschil maken tussen een succesvolle en duurzame installatie en onnodige frustratie. Blijf op de hoogte van onze praktische tips en aanbevelingen om het meeste uit je tegelprojecten te halen!

In de wereld van tegelwerk is precisie van essentieel belang. Een vlak en gelijkmatig tegeloppervlak draagt niet alleen bij aan het esthetische aspect van een ruimte, maar ook aan de duurzaamheid en functionaliteit van het tegelwerk. Hier komen levelling systemen om de hoek kijken. Deze innovatieve tools zijn ontworpen om tegels perfect op elkaar af te stemmen en een naadloos resultaat te garanderen. Maar met een overvloed aan opties op de markt kan het kiezen van het juiste systeem een uitdaging zijn. In deze blog gaan we dieper in op vier populaire levelling systemen, en bieden we inzicht om tegelzetters te helpen bij het maken van de beste keuze voor hun projecten. 

Welke levelling systemen zijn er?

We gaan het hebben over 4 verschillende soorten levelling systemen. Elk van deze systemen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, die een cruciale rol spelen bij het creëren van perfectie in tegelwerk. Van geavanceerde technologieën tot bewezen methoden, elk levelling systeem biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden die tegelzetters kunnen helpen om hun projecten naar een hoger niveau te tillen.

We starten met een klassieker in de wereld van tegel leveling:

het 'clips en keggen systeem'. Dit systeem maakt gebruik van clips, ook wel bekend als wiggen, in combinatie met keggen en een fixeer tang. De fixeer tang biedt extra kracht tijdens het fixeren, waardoor zelfs zwaardere tegels moeiteloos kunnen worden geleveld. Een bijzonder handige eigenschap van deze clips is het breekpunt onderaan het voetje, wat ervoor zorgt dat de clip na het uitharden van de tegellijm netjes onder de voeg breekt.

Het Twist Systeem

Dit systeem werd ontwikkeld om tegels van zowel grote als kleinere formaten nauwkeurig te kunnen plaatsen. Een van de uitdagingen bij kleinere tegels is het risico op verschuiving tijdens het fixeren met traditionele methoden. Het twist leveling systeem biedt hier een oplossing met zijn schroefsysteem, waarmee tegelzetters handmatig meer controle en precisie kunnen bereiken tijdens het levellen. Door de open structuur van de dop kan het twist leveling systeem moeiteloos worden toegepast op de kruispunten van het tegelwerk, zonder dat het zicht op het voegenspel verloren gaat. Dit betekent dat tegelijkertijd vier punten kunnen worden aangepakt, wat niet alleen de efficiëntie verbetert, maar ook het materiaalgebruik vermindert.

T-Spin levelling systeem

Dit levelling systeem biedt een handige oplossing voor kleinere tegelklussen, waarbij het proces net iets anders is dan bij traditionele levelling systemen. In tegenstelling tot systemen die vóór het plaatsen van de tegels worden gebruikt, komt dit systeem pas in actie nadat de tegel in de lijm is geplaatst. Het unieke aspect van dit systeem is het gebruik van een pinnetje, dat door de tussenruimte van de tegel wordt gestoken op de plaats waar normaal gesproken de voeg zou zijn. Door het pinnetje voorzichtig omhoog te draaien, blijft het achter de tegel hangen en wordt er druk uitgeoefend, waardoor de tegel wordt gelijkgesteld. Deze innovatieve benadering zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige plaatsing van tegels.

Een kijkje in de toekomst?

waar een innovatieve benadering wordt geïntroduceerd die gebruikmaakt van de vertrouwde twist clip, maar met een revolutionaire aanpassing. In plaats van de traditionele dop die om de twist clip wordt geplaatst, wordt er een nieuw systeem toegepast waarbij de dop eenvoudig kan worden geopend en om de twist clip kan worden bevestigd. Door slechts één of twee keer te draaien, wordt de tegel moeiteloos geleveld.

Dit geavanceerde systeem belooft een snellere en efficiëntere manier van werken, waardoor tegelzetters hun projecten met nog meer precisie kunnen uitvoeren. Met zijn gebruiksgemak en verbeterde functionaliteit zou dit systeem wel eens de norm kunnen worden in de wereld van tegel leveling. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor tegelzetters die streven naar perfectie in hun vak.

Welk levelling systeem heb jij nodig?

Ik heb de meest gebruikte levelling systemen even op rijtje gezet en uitgelegd waar welk levelling systeem goed voor is! Wil je graag zien hoe elk levelling systeem in de uitvoering gebruikt wordt en wat de werking daarvan is op de tegel? Bekijk dan even onze youtube video waarin ik alles haarfijn uitleg.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9,2 / 10 - 4609 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »