Weergave:


Bezig met laden...

Voegbak voor het voegen van tegels

Met een voegbak, ook wel sponsbak genoemd, maak je na het insmeren van de voegen eenvoudig en nauwkeurig het tegelwerk weer schoon. Hiermee voorkom je dat er een hardnekkige cementsluier achterblijft op het tegelwerk die haast niet meer te verwijderen is. Er zijn verschillende soorten voegbakken. Er zijn voegbakken met rollen, en er is nu ook een luxe voegbak die voorzien is van een pers systeem. 

Voegbak gebruikensponsbak voegbak

De voegbak vereenvoudigd en versneld het voegen van je tegelwerk. Heb je een eenmalige tegelklus van een paar vierkante meter kun je dit prima af met een handspons. Let hierbij wel op dat je je handen goed beschermt met een paar degelijke, waterdichte, handschoenen. Het voegmiddel kan je handen behoorlijk uitdrogen. Ga je meer meters tegelen en voegen dan adviseren wij een voegbak te gebruiken. Kleinere klusjes zoals een toilet, of tegelwerk boven een keukenblad, kun je een klein voegbakje voor gebruiken. Ga je meerdere meters tegels voegen overweeg dan een voegbak waar wat meer water in kan. Dit heeft tevens als voordeel dat het water minder vaak ververst hoeft te worden. 

Water van de voegbak tijdig verversen

Zorg er voor dat het water in je voegbak tijdig ververst wordt. Gemiddeld kun je c.a. 15 tot 20 vierkante meter tegelwerk schoonmaken met een voegbak waar ca. 20 liter water in zit. Wanneer je het water moet verversen merk je wanneer de spons niet meer schoon wordt na het uitwringen op de rollen, of op het pers systeem. Ook merk je het aan de lengte van de halen die kunt maken op het tegelwerk. Laat de spons snel strepen achter dan is het tijd het water te verversen. 

Overig gereedschap voor het voegen van tegels

Sponsborden en handsponzen
Voegbord


 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.