Tegelsnijders

Een goede tegelsnijder van essentieel belang. 

​Er zijn tegenwoordig een tal van goede tegelsnijders op de markt. Voor elke tegelklus een geschikte tegelsnijder. Een tegelzetter had in het verleden een beugelsnijder en/of een snijplank tegelsnijder in zijn gereedschap assortiment. Met de komst van verschillende soorten tegels zijn er ook meerdere soorten tegelsnijders op de markt gekomen. Zo'n 15 á 20 jaar geleden werd alles betegeld met wandtegels met het formaat 10x10 of 15x15, en vloertegels met een maximaal formaat van 30x30. Toen kon je eigenlijk alle tegels wel snijden met een beugelsnijder. Sommige tegelzetters waren in het bezit van een tegelsnijplank, maar aangezien die in het verleden redelijk aan de prijs waren koos men er vaak voor om ook deze tegels te snijden met een beugelsnijder. 

​Verandering van tegels, verandering in tegelsnijderstegelsnijder

​Met de komst van verschillende soorten tegels zijn ook de tegelsnijders mee veranderd. Tegels werden in de loop der jaren steeds groter en groter. Tegenwoordig zijn er vloertegels van 120 x 120 cm op de markt, en ze worden steeds groter. Er zijn zelfs tegels die een ongelofelijk formaat van 300 x 100 cm. Een gigantische uitdaging voor de moderne tegelzetter. Er zijn gelukkig goede tegelsnijders die deze formaten aan kunnen. Ook qua dikte zijn tegels enorm veranderd. Zo heb je tegels die slechts 3 mm dik zijn, de zogenaamde Kerlite van Cotto d'Este. Maar ook de keramische buitentegels van 2 cm dik zijn een opkomende trend in de tegelwereld. Je kunt je voorstellen dat er door de diversiteit aan tegels ook een diversiteit aan tegelsnijders is ontstaan. Wij hebben voor elke klus de juiste tegelsnijder.

​Welke tegelsnijder moet ik kiezen?

​Eigenlijk kun je deze vraag beter anders stellen. Welke tegels moet ik snijden? Ga je een badkamer betegelen waarbij je zowel wand- als vloertegels moet snijden neem dan een degelijke tegelsnijder die beide soorten kan snijden. Neem hierbij ook het formaat in acht. De trend is tegenwoordig een wandtegel van 30x60 in combinatie met een 60x60 vloertegel. Ga je deze tegels toepassen dan is een Rubi TS-66 een uitstekende keuze. Heb je een kleiner budget dan kies je een budget tegelsnijder van goede kwaliteit. Ga je vloertegels leggen met tegels van bijvoorbeeld 80x80 dan is de Rodia Viper 95 een uitstekende keuze. Bij extreem grote tegels heeft Rubi het zogenaamde Slim System ontwikkeld. Hiermee snij je tegels tot een lengte van 310 cm.  


 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1776 reviews.