Tegelprofielen-aanbrengen

Tegelprofiel gebruiken voor het afwerken van tegelwerk.

Vaak krijgen wij de vraag hoe een tegelprofiel nu eigenlijk wordt toegepast in tegelwerk van bijvoorbeeld een badkamer. Een tegelprofiel wordt gebruikt voor verfraaiing en bescherming van de uitwendige hoeken van tegelwerk in de badkamer, toilet, keuken enzovoorts. Een tegelprofiel kan ook worden gebruikt voor het afwerken van een deurmat. Tegelprofielen zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren. Zo hebben wij in ons assortiment tegelprofielen van aluminium en tegelprofielen van RVS. Op bestelling zijn ook de tegelprofielen van kunststof te bestellen, echter zijn wij van mening dat mooi tegelwerk enkel de betere tegelprofielen verdienen. 

Kiezen van een tegelprofiel

​​​​​​​Om tot een perfect resultaat te komen is het belangrijk de juiste kleur en het juiste formaat van de tegelprofiel te kiezen. Je kunt kiezen voor een contrasterende kleur of voor een tegelprofiel dat mooi bij de tegel kleurt. Bij een contrasterende kleur kun je denken aan een chroom keurend tegelprofiel wat dan weer mooi aansluit bij de accessoires van de badkamer of toilet.  Voor een luxe uitstraling is een matzilveren tegelprofiel ook een goede keuze. De tegelprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Houdt rekening met de lijmlaag die tussen de tegel en het profiel komt. 

​​​​​​​Aanbrengen tegelprofiel

Het aanbrengen van een tegelprofiel op de uitwendige hoeken van het tegelwerk en het belangrijk dat deze goed in de lijm wordt verwerkt. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het tegelwerk. Zorg ook voor een goede ijzerzaag om de profielen mooi op maat te zagen. Bij ronde tegelprofielen kun je kiezen om de uitwendige hoeken af te werken met speciale hoekstukken om zo een mooi geheel te creëren. De rechte profielen worden op de uitwendige hoen in verstek verzaagd. Het is handig hiervoor een verstekbak te gebruiken. Als de tegelprofielen op maat zijn gezaagd kan de hoek worden ingesmeerd met tegellijm. Druk nu met een licht schuivende beweging het profiel goed in de tegellijm. Zorg ervoor dat er tussen het profiel en de tegel altijd een voeg van c.a. 2 mm blijft. Deze kan na het uitharden van de tegellijm samen met de tegels worden gevoegd. De tegel die in het profiel valt moet aan het uiteinde worden ingesmeerd met een lijmlaag die tussen de tegel en het profiel komt. Ook hier moet weer een voeg van minimaal 2 mm. worden aangehouden. Probeer er rekening mee te houden, tijdens het uitmeten van het tegelwerk, om met een hele tegel vanaf het profiel te werken. Dit geeft een extra strakke uitstraling. 
    01-10-2017 10:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.