Terug

Poederlijm & Pastalijm

Tegellijm voor verschillende klussen. Al onze tegellijmen zijn flexibel en de poederlijm geschikt voor vloerverwarming. Kiest u een kant-en-klare pastalijm, welke geschikt is voor wandtegels, of een poederlijm voor op de vloer.

Filters

Poederlijm & Pastalijm

Tegellijm kopen, waar moet ik op letten?

Tegellijm is er in twee verschillende varianten. Poederllijm en pastalijm. Poederlijm wordt doorgaans gebruikt om vloeren mee te betegelen maar kan ook op wanden worden toegepast. Pastalijm daar in tegen gebruikt u om wanden mee te betegelen en is kant-en-klaar. Het voordeel hiervan is dat u altijd de juiste verhouding heeft. Al onze tegellijmen zijn flexibel en geschikt voor vloerverwarming. Verder is het van belang dat u voor het juiste formaat tegel de juiste tegellijm kiest. De Basic Flex tegellijm in deze categorie is geschikt voor tegels tot 60x60 cm. Gaat u groter kiest u de PCI Nanolight of de bijvoorbeeld de PCI Flexmörtel S2

Tegellijm voor binnen, buiten en kant-en-klare 

Wat voor soort tegels je ook gaat lijmen er is altijd een geschikte te vinden. Tegellijm heeft meer toepassingen als alleen tegels lijmen. Je kunt er bijvoorbeeld ook steenstrips mee verlijmen. Heeft u plinten welke uit tegels zijn gemaakt kunt u deze ook verlijmen met de juiste tegellijm. Zorg altijd voor een vlakke ondergrond. Uiteraard kunt u kleine oneffenheden prima met lijm uitvullen. Maar worden de oneffenheden te groot dan dient de ondergrond eerst uitgevlakt te worden. Op de wanden gebeurd dit met een uitvlak mortel, op de vloer gebruikt u een egaline

Tegellijm aanbrengen

Tegellijm aanbrengen dat doet u met de juiste tegel lijmkam met de juiste vertanding. Welke vertanding u nodig heeft is afhankelijk van het formaat van de tegels. Men kan stellen dat hoe groter de tegels, hoe groter de vertanding van de lijmkam. Ook adviseren wij bij grotere tegels dubbele verlijming toe te passen. In een geschreven blog vind u hierover meer informatie. Na het insmeren vloer en het leggen van de eerst tegel haalt u deze weer uit de tegellijm om te kijken of deze vol in de lijm komt te liggen. Is dit niet het geval neemt u een grotere vertanding voor meer tegellijm. 

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    PH Tegeltechniek 9 / 10 - 2760 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »