Weergave:


Bezig met laden...
  • check VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN
  • check GRATIS VERZENDING GRATIS RETOURNEREN*
  • check GRATIS DESKUNDIG ADVIES VAN DE VAKSPECIALIST

Voegen van badkamer of tegelvloer schoonmaken of herstellen

Voegen herstellen. Een veel voorkomend probleem in de badkamer of toilet is dat de voegen naar verloop van tijd verkleuren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt hierbij denken aan aantrekkend vuil door poreuse voegen of door schimmelvorming. Ook bij nieuw voegen kan door bijvoorbeeld de weersomstandigheden of verkeerd aanbrengen van het voeg materiaal de voegen verkeer opkleuren. Een antraciet voeg die te nat wordt aangebracht in het tegelwerk kan grijs uitslaan. Met VoegXpeert kun je nu eenvoudig voegen badkamer schoonmaken 

​Verkleurde voegen badkamer schoonmaken

De oplossing voor verkleurde voegen in de badkamer is VoegXpert. VoegXpert is een "vier in één" oplossing voer voegen in de badkamer. Het is de oplossing voor schimmel op de badkamer voegen, de oplossing voor vervuilde voegen, de oplossing voor verkleurde voegen en je kan VoegXpert preventief gebruiken om problemen in de toekomst te voorkomen. Het mooiste van dit product is zijn eenvoud. Alles wat je nodig hebt om voegen in de badkamer te herstellen zit in één handige kit. De VoegXpert kit is in 8 verschillende kleuren uit voorraad leverbaar. Ook is het mogelijk elke gewenste kleur te laten mengen. Weet je met welk voegmiddel jouw tegelwerk is gevoegd? Dan kunnen wij deze kleur speciaal laten maken. 

​Hoe werk het schoonmaken van badkamer voegen met VoegXpert

Stap 1. De voorbereiding.
​Het schoonmaken van badkamer voegen met VoegXpert is erg eenvoudig. Zorg eerst voor een goede voorbereiding. Neem eerst alle producten uit de kit uit de emmer. Pak het fleje met reiniger en vul deze af met schoon water, en draai de verstuiver op de fles. Er izit in de kit een extra fles met onderhouds reiniger. Deze is geconcentreerd en hiermee kun je indien nodig extra reiniger, met de zelfde verhouding mee aanmaken. Neem vervolgens de voegcoating en schud deze goed voor gebruik. Verwijder de dop en plaats de zwarte dop met opening. Plaats één van de verdeel tips. Er worden zes verdeel tips meegeleverd. Dit is zodat je bij grotere oppervlakten de versleten tip kan vervangen.Knip nu de twee reinigingsdoeken doormidden. Dit vereenvoudigd later het schoonmaken van het tegelwerk. Maak de doeken nat en wring deze goed uit tot deze een beetje vochtig blijven. Gebruik de reinigingsdoeken niet te nat. VoegXpert coating is op water basis, dus te veel water kan de hechting van de voegcoat beinvloeden

​Stap 2. Reinigen. Voegen schoonmaken badkamer 
​Bij nieuw tegelwerk kun je deze stap overslaan. Zorg er wel voor dat het tegelwerk schoon is en dat er geen cementsluier op de tegels zit. Bij vervuild tegelwerk wat met name in de douchehoek, wastafel en het bad voorkomt, spuit je nu het reinigingsmiddel op de tegels en voegen. Verdeel dit met de schuurspons. Laat het reinigingsmiddel nu ongeveer 30 seconden intrekken. Ga nu met de schuurspons over de vieze voegen heen zodat het meeste vuil loskomt van de voegen. Neem het vuil af met een vochtige reiniginsdoek. Laat nu het geheel goed drogen. In normale omstandigheden is het tegelwerk na ongeveer een half uur weer opgedroogd. Je kunt het reiningen van je tegelwerk ook de avond ervoor doen.

​Stap 3. Aanbrengen van de voegcoat.
​Nu de voegen van het tegelwerk schoon en droog zijn kun je gaan beginnen met het aanbrengen van de voegcoat. Door de speciaal ontwikkelde fles is het erg makkelijk de voegcoat te doseren. Houd de fles iets schuin en probeer hierbij niet te krassen. Je kunt gerust een aantal vierkante meters met de voegcoat aanbrengen. De voegcoat is op waterbasis en is dus niet schadelijk en hecht enkel op de voegen. Valt er iets op je wastafel of kraan is dit eenvoudig weer te verwijderen. Neem nu één van de twee applicatie borstels en veeg de voegcoat met een vloeiende beweging verder op de voegen. Er zijn voor de zekerheid twee applicatie borstels meegeleverd. Het kan voorkomen bij ruwe cement voegen dat de borstel iets slijt. In de meeste gevallen zal u genoeg hebben aan één borstel. Je hoeft geen druk op de borstel uit te oefenen. In tegendeel oefen je teveel druk uit op de borstel zal je de voegcoat uit de voegen smeren. Nu kun je met de vlakke vochtige doek het tegelwerk reinigen. Veeg hierbij met de richting van de voegen mee en maak geen draaiende beweging. Bij sterk vervuilde voegen, of wil je van donkere voegen lichtere voegen maken, dan kan het zijn dat je de voegcoat nog een keer moet aanbrengen om tot een perfect resultaat te komen. 

​Voegen schoonmaken badkamer met VoegXpert

​Heb je nog vragen over voegen schoonmaken badkamer, wij staan je graag te woord. Wij hebben een demonstratie gehad van de ontwikkelaar van VoegXpert. Wij delen graag onze kennis over voegen schoonmaken badkamer​. Heb je schimmel in je badkamer en wil je dit gaan oplossen met dit product, of heb je verkleurde voegen in je vloer VoegXpert bied een snelle en goedkope oplossing. 

De volgende kleuren zijn standaard beschikbaak: 

   Wit    Grijs  Antracite  Creme
  Donkergrijs    Lichtcreme  Lichtgrijs  Warmgrijs
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1004 reviews.