Weergave:


Bezig met laden...

Tegellijm voor wand en vloertegels

Een goede tegellijm is de basis van elk tegelwerk. Er zijn verschillende soorten tegellijm op de markt. Deze kun je in twee categorien verdelen. De poeder tegellijm, en de pasta tegellijm. De poederlijm wordt doorgaans gebruikt voor wand- en vloertegels, en de pasta  lijm voor wandtegels. 

Tegellijm voor vloertegels

Poeder tegellijm wordt gebruikt om vloertegels te lijmen. Voor je de juiste tegelijm kiest zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Van belang is eerst te achterhalen welke ondergrond je gaat betegelen. Is dit een zand/cement vloer of misschien een anhydriet vloer. Ook is er een tegelijm voor houten vloeren. Ga je tegels buiten verlijmen, bijvoorbeeld op een terras, kies dan een tegellijm die vorst bestendig is. Ook is er een lijm, de PCI Flexmortel S1, die je kunt gebruiken op verse dekvloeren. Met deze tegellijm kun je na een aantal dagen de vloerverwarming op een normale manier gebruiken. Bij de tegellijmen in deze categorie staat vermeld waar je de tegellijm voor kunt gebruiken. Kom je er niet uit dan helpen we je graag verder.

Tegellijm voor wandtegels

Voor het lijmen van wandtegels heb je twee keuzes. Het lijmen met poederlijm, en het lijmen met pastalijm. Het voordeel van pastalijm is dat het kant- en klaar is. Je kunt de tegellijm vanuit de emmer zo op je wanden smeren. Ben voor de dag klaar, dan kun je de deksel sluiten en bewaar je de tegellijm voor de volgende dag. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.