Nivellering voor tegels? Maak de juiste keuze

Nivellering Systeem

​Een nivellering systeem voor tegels is tegenwoordig  niet meer weg te denken bij het aanbrengen van tegelwerk. Een nivellering systeem zorgt er voor dat de tegels onderling 100% vlak komen te liggen. Aangezien tegels steeds groter van formaat worden is het steed lastiger deze goed te verwerken. Om deze tegels goed te verwerken gebruik je een nivellering systeem

Welk nivellering systeem?

Er zijn tegenwoordig veel nivellering systemen op de markt. Dus begrijp ik als geen ander dat de juiste keuze maken steeds lastiger wordt. In onze webwinkel heb je keuze uit een aantal verschillende nivellering systemen, van verschillende merken. Verreweg het meest verkochte nivelleer systeem is het Fixplus Levelling Systeem. Dit systeem was één van de eerste systemen op de markt. Met dit systeem haal je een krachtig nivellering systeem in huis. Ook zijn van dit systeem veel goed gevulde starters pakketten beschikbaar. 
​Ook het, van de tegelsnijders, bekende merk Rubi heeft een eigen nivellering systeem ontwikkeld. Dit systeem werkt met een strip en een kapje. Het voordeel van dit systeem is dat je met dit nivellering systeem mooie smalle voegen kunt maken door dat de strips die tussen de tegels komen slechts 0,7 mm dik zijn. Het nadeel is dat de strips, na het uitharden van de tegellijm, met de tang verwijderd moeten worden. Dit is dus een extra handeling. Daarnaast hebben we ook een aantal nieuwkomers in het assortiment opgenomen. Het nivellering systeem van Equal Level en het Simple Fix Systeem. Deze twee systemen kun je gebruiken zonder tang, en zijn relatief goedkoop. Bij grotere oppervlakten kan dit nadelig zijn. Je kunt je voorstellen dat als je een tegelvloer moet gaan leggen van 100 m2 dit een behoorlijk aanslag op je handen kan zijn. Maar bij kleinere tegel klussen werken deze systemen prima. 

Een nivellering systeem kiezen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste nivellering systeem? Onze specialisten staan graag voor je klaar. Door onze jarenlange ervaring helpen we je graag op weg bij het maken van de juiste keuze. Van belang is dat je weet welke soort tegels je gaat leggen of aanbrengen. Heb je een grote tegel klus, of juist een klein tegel klusje. Ook de dikte van de tegel is van belang. Eigenlijk hebben we voor elke klus wel een nivellering systeem. Als je een systeem gaat kiezen neem dan de volgende factoren zodat je de juiste keuze maakt. 

1. Formaat van de tegels.
2. Dikte van de tegels.
3. Aantal m2 die aangebracht moeten worden.
4. Je budget.

Tips bij het gebruik van een nivellering systeem

Verder zijn er nog een aantal tips die ik mee wil geven bij het gebruik van een nivelleer systeem.
1. Wat van belang is dat je altijd zo schoon mogelijk probeert te werken. Als tegellijm uithard, wordt dit keihard. Je wil dit niet in je voegen of op je tegelwerk hebben. Dit brengt alleen maar extra werk mee. Als er tussen het nivelleer systeem en je tegelwerk tegellijm komt te zitten kunnen de clips verkeerd afbreken. 
2. Gebruik altijd een goede lijmkam met de juiste vertanding. Dit is sowieso van groot belang of je nu met of zonder nivelleer systeem werkt. Te weinig tegellijm kan zorgen voor holle ruimtes onder je tegelwerk. Voor meer informatie over het gebruik van de juiste lijmkam vind je op DEZE pagina. 
3. Een nivelleer systeem is niet bedoeld om ongelijke ondergronden te corrigeren. Uiteraard kun je met een nivelleer systeem wel een deel van de oneffenheden opvangen. Zorg dus altijd voor een goede ondergrond. 

Onze nivellering systemen op een rij

​Fix Plus Levelling
Rubi Levelling
Lash Levelling
Raimondi Levelling
Equal Levelling
Simple Fix Levelling
 
      18-11-2017 08:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1639 reviews.