Welke tegellijm

  Peter     13-10-2018     Reacties (0)

Welke tegellijm

Tegellijm voor elke situatie

Het kiezen van de juiste tegellijm lijkt een moeilijke opgave. Er is enorm veel keus aan zowel soorten, als merken tegellijm. Wij hebben in ons assortiment twee merken tegellijm opgenomen. Wij voeren met trots de merken Coba tegellijm en PCI tegellijm. Beide merken zijn van uitstekende, professionele kwaliteit zodat je jarenlang kan genieten van jouw tegelwerk. Besparen op tegellijm is in onze ogen dan ook een slechte besparing. De juiste tegellijm is net zo belangrijk als de juiste tegel. We gaan in dit artikel wat dieper in over de soorten tegellijm die wij aanbieden. 

Coba Tegellijm

Coba heeft een mooi compact assortiment die praktisch in elke situatie voldoet aan de strenge eisen van zowel de particulier als de professionele verwerker. Coba is een redelijk nieuwe speler op de markt en heeft goed geluisterd naar de wensen van de tegelzetter. Deze wil voor de standaard situaties niet omkomen in keuzes. Door het goede assortiment van Coba kan de tegelzetter en de particulier makkelijk zijn keuze maken en zo tot de juiste keuze komen. Wist je dat ze op de website van Coba een handige productcalculator hebben om te bereken hoeveel materiaal je nodig hebt. 

PCI Tegellijm

PCI is een Duitse fabrikant van afbouw producten en heeft in de loop van de jaren zijn kwaliteit ruimschoots bewezen. De Duitse "grundlichheid" straalt dan ook af van de producten door dat deze zich makkelijk laten verwerken met een prachtig eindresultaat. Ook voor gecompliceerde situaties zoals zwembaden of buiten terrassen heeft PCI een perfecte oplossing. Het voordeel hiervan is dat je, bijvoorbeeld bij het maken van een buiten terras, alle producten van één fabrikant kan gebruiken en zo kan genieten van de garanties die PCI biedt. Dit geeft een goed gevoel. Bezoek ook eens de website van PCI voor nog veel meer informatie

Welke tegellijm moet ik kiezen?

Welke tegellijm er moet worden toegepast is afhankelijk van veel factoren. Deze factoren kun je verdelen in een aantal categorieën. Deze zal ik eerst benoemen. 
  • Wat voor soort tegel wordt er gebruikt. Is het een wand- of vloertegel, en welk formaat. 
  • Waar wordt de tegel toegepast. Binnen of buiten
  • Welke ondergrond wordt te tegel op aangebracht. 
  • Op welke manier wordt het tegelwerk belast
Dit zijn eigenlijk de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste tegellijm. Dus heb je een tegellijm nodig zorg er voor dat je precies weet wat voor tegel je in huis hebt gehaald. Als je een tegel op de wand gaat aanbrengen wil dit niet altijd zeggen dat dit ook daadwerkelijk een wandtegel is. Tegenwoordig worden ook vloertegels op de wand geplaatst. Laat je hierover dan ook goed informeren. 
Dan is het van belang te weten waar de tegel wordt toegepast. Je kunt je voorstellen dat je een tegel van bijvoorbeeld 15x15 die geplaatst wordt boven een aanrecht, een andere tegellijm kunt gebruiken dat als je een vloertegel van 60x60 gaat lijmen op een buitenterras. 
Ook de ondergrond speelt een grote rol bij het kiezen van de tegellijm. Daarnaast is de juiste primer nodig voor je begint met het tegelen. Ga je het tegelwerk zwaar belasten, zoals in een druk bezochte winkel, of is het tegelwerk wat veel met water wordt belast. 

Advies nodig?

Onze jaren lange ervaring op het gebied van tegelzetten kunnen wij je voorzien van een degelijk, gratis en vrijblijvend advies. Bij twijfel schakelen wij de expertise van PCI of Coba. Bij uitzonderlijke situaties kan het zijn dat de expert bij u langs wil komen om de situatie te beoordelen. Na zo'n bezoek weet je zeker dat er gekozen wordt voor de juiste producten en wordt goed uitgelegd hoe deze producten te gebruiken, en heb je garantie op het tegelwerk. 

Lees meer

Interdynamics diamant gereedschap voor tegelzetters

  Peter     09-09-2018     Reacties (0)

Interdynamics diamant gereedschap voor tegelzetters

Interdynamics diamant gereedschap en meer 

Interdynamics is al jarenlang een bekend merk onder tegelzetters. Interdynamics heeft zich gespecialiseerd in met name diamantschijven en tegelboren. Deze hebben we opgenomen in het assortiment omdat wij vinden dat dit een mooi aanvulling is. We hebben de boren en slijpschijven in duidelijke categorieën verdeeld zodat het duidelijk is waar deze voor bedoeld zijn. 


Gereedschap Interdynamics

Tevens heeft Interdynamic een mooie lijn gereedschappen voor bijvoorbeeld het stofvrij werken met diamant. Handige stofzuig adapters waarmee je stofvrij kunt boren in tegels. Maar ook een handige werktafel speciaal voor tegelzetters waar je op kunt slijpen of je tegelsnijder op kunt plaatsen. Hiermee werk je ergonomisch op de juiste hoogte. Ook vind je veel handige accessoires waarmee je het dagelijkse werk vereenvoudigd

Diamant slijpschijven Interdynamics

In ons assortiment vind je de diamant slijpschijven van Interdymics speciaal voor tegels en natuursteen. Alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken vind je bij de desbetreffende slijpschijven. Of je nu werkt met een schijf van 115 of 125 mm Interdynamics heeft een passende slijpschijf. De slijpschijven kenmerken zich door een lange levensduur en een perfecte zaagsnede. 

Diamant boren Interdynamics

Naast de boren van Interdynamics hebben we natuurlijk de tegelboren van Fix Plus. Fix Plus heeft echter enkel tegelboren voor het droog boren van tegels, en Interdynamics heeft ook een lijn voor het natboren in tegels. Dit heeft als voordeel dat de tegelboren langer mee gaan en je een mooiere zaagsnede krijgt. Dit kan van belang zijn als de gaten in het zicht blijven. Ook heeft Interdynamics een lijn tegelboren die extra lang mee gaan. Deze tegelboren, de zogenaamde "long life tegelboren", kun je ook in een set kopen met een speciale boorkop die op elke boor, of schroef boormachine past. 

De Juiste Keuze

Niet alle producten van Interdynamics staan op onze website. Uiteraard kunnen we deze wel leveren tegen scherpe prijzen. Dus zoek je een specifiek product laat het ons weten. Ook voor het maken van de juiste keuze staan we je graag te woord. Makkelijk zou dan zijn dat je weet welk materiaal er gezaagd of geboord moet worden. Moet je zagen of boren in wand- of vloertegels? Let hier wel op dat er tegenwoordig vaak vloertegels op wanden worden verwerkt. Voor alle producten die Interdynamics te bieden heeft verwijzen we je graag naar de website. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het maken van de juiste keuze. 

Lees meer

SquEasy Voeg- Sponsbak voor tegelwerk

  Peter     09-04-2018     Reacties (0)

SquEasy Voeg- Sponsbak voor tegelwerk

SquEasy SponsbakSquEasy sponsbak

De SquEasy is eindelijk een inovatief alternatief voor de traditionele spons- of voegbak. De SquEasy is ontwikkeld in Noorwegen door Jaran Røgeberg, een tegelzetter in hart en nieren. Jaran vond dat het schoonmaken van tegelwerk sneller, makkelijker en ergonomischer moest. Door een innovatief pers systeem is dit gelukt. Door veel testen en aanpassen is uiteindelijk de SquEasy ontstaan.


Verschil in de SquEasy Sponsbak 

Het verschil zit het in het pers systeem. Deze is vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en zal jaren meegaan. Door de spons, na het dompelen in het water, op het speciaal ontworpen rooster te leggen kun je met een neerwaartse beweging de spons schoon en droog drukken. Dit werkt aanzienlijk sneller en geeft minder belasting op schouders, polsen en rug. De SquEasy heeft als extra voordeel dat de spons altijd even droog onder de persarm vandaan komt. Zo voorkom je kleurverschil in de voegen door overmatig en onregelmatig water gebruik. Met name met donkere voegen kunnen hier gevoelig voor zijn en kan dit problemen geven.  Je zal merken dat je sponzen minder snel slijten. Vaak als een spons net lekker is ingewerkt deze eigenlijk al weer aan vervanging toe is. Nu kun je meer meters maken met de zelfde spons. Verder is de SquEasy voegbak geheel demontabel waardoor je elk onderdeel makkelijk en snel kunt schoonmaken na de voegklus. Ook de voegbak zelf is eenvoudig schoon te houden. 

Voordelen van de SquEasy

  • Een nauwkeurig en consistent watergehalte van de spons
  • Langere levensduur van de spons door enkel een verticale druk
  • Ergonomisch. Minder belasting aan pols, schouders en rug
  • Degelijke, Noorse kwaliteit met een lange levensduur

SquEasy VoegbakEindelijk een nieuwe voegbak

Het was wel eens tijd dat er its nieuws op de markt kwam voor wat betreft het voegen van tegels. Jarenlang was het rollensysteem het enige systeem waar je uit kon kiezen op de Nederlandse markt. Uiteraard is daar niets mis mee. Het zal dan ook geen vervanging worden van het rollensysteem maar zeker een goede aanvulling. Toch ben ik er van overtuigt dat als je aan het pers systeem gewend bent en je de voordelen ondervind, je zeker als professionele tegelzetter, over stag gaat. Of je nu grote vloeren of de wanden van een badkamer moet voegen, probeer en overtuig je zelf van dit mooie innovatieve stuk gereedschap. 

Getest

Eigenlijk was ik voor het testen van de SquEasy voegbak al overtuigd. Toch heb ik, samen met een oud collega Jasper Kriest, de SquEasy uitvoerig getest. Ook Jasper was snel overtuigd van de kwaliteit en het gemak van de SquEasy sponsbak. We hebben de SquEasy getest op een vloer gelegd met keramisch parket. Wat mij als eerste opviel is dat er geen water op de vloer kwam bij het uitwringen van de spons. Dit gebeurd nog wel eens als je je spons droog rolt over de rollen van een rollensysteem. 

Alle informatie over de SquEasy 

Bestellen?

Je kunt de Squeasy bestellen via:
   https://www.phtegeltechniek.nl/SquEasy-Wash-System

Lees meer

Dubbele verlijming tegels

  21-02-2018     Reacties (0)

Dubbele verlijming tegels

Dubbel verlijmen tegels

Vaak krijgen wij de vraag of het nodig is dubbel te verlijmen van wand- of vloertegels. Dit is in eerste instantie afhankelijk van de lijmkam die je gaat gebruiken. Het gaat er om dat de tegels goed vol in de lijm komt te zitten. Dubbel verlijmen tegels beperkt het risico hier toe. Dit kun je controleren door eerst één tegel te plakken en deze vervolgens weer uit de lijm te trekken om te kijken hoe de lijm zich heeft verdeeld onder de tegel. Verder heeft een dubbele verlijming nog een andere functie. Tijdens het bakken van de tegel in de oven wordt er een soort poeder in de oven gestrooid zodat de tegel niet aanbakt. Het kan zijn dat hier resten van achter blijven op de achterkant van de tegel. Door een laagje lijm op de achterkant van de tegel te smeren vermeng je de poeder door de tegellijm en weet je zeker dat deze goed hecht. Je kunt dit controleren door met een doek over de achterkant van de tegel te wrijven. Wordt de doek wit weet dat er nog resten op de tegels zitten. Dan zou ik zeker dubbel verlijmen. Een klein laagje tegellijm is voldoende. Dit kun je aanbrengen met de vlakke kant van je lijmkam. 

Dubbel verlijmen tegels van groot formaat 

Als je grote tegels gaat leggen geven wij altijd het advies mee om dubbel te verlijmen. Hoe groter de tegel hoe krommer deze worden. Dit wordt wel steeds minder door dat de technieken van het maken van tegels steeds verbeterd wordt. Toch kan het nooit kwaad om dubbele verlijming toe te passen. Ook dit kun je weer controleren door de eert gelegde tegel omhoog te halen om te kijken hoe de tegellijm zich gedraagt. 

Hol klinkende tegels

Hol klinkende tegels kan, ondanks dat je alle voorzorgsmaatregelen hebt getroffen, toch voorkomen. Op zich kan dit niet veel kwaad. De tegels zijn vaak wel opgewassen tegen een stootje maar het blijft een onaangenaam geluid en het kan in de toekomst problemen veroorzaken. Je kunt de tegel verwijderen en opnieuw leggen. Dit geeft vaak veel rommel en ongemak met zich mee waar niemand op zit te wachten. Gelukkig zijn hier alternatieven voor bedacht aangezien dit probleem best vaak voorkomt. Vaak wordt er op de verkeerde dingen bezuinigd en ook het niet voldoende aanbrengen van tegellijm hoort hier bij. De oplossing is Fix-A-Floor. Hiermee boor je een aantal gaatjes in de voeg en spuit je met een normale kitspuit een injectielijm onder de tegels en vul je hiermee de holle plekken op. Maar goed, voorkomen is beter dan genezen. 

Dubbel verlijmen tegels

Dubbel verlijmen van tegels wordt ook wel "butter & floating" genoemd
Dubbel verlijmen tegels is altijd een optimale hechting
Het verbruik van de tegellijm is iets hoger
Dubbel verlijmen tegels? gebruik een goede zuignap voor tegels
Het dubbel verlijmen van tegels neemt meer tijd in beslag 

Lees meer

Tegelgereedschap

  Peter     01-02-2018     Reacties (0)

Tegelgereedschap

Tegelgereedschap

Tegelgereedschap is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Dit is niet zo gek aangezien de tegels ook behoorlijk zijn veranderd. Voorheen waren de tegels voornamelijk 15x15 cm voor de wanden, en 10x10 cm voor de vloer. Tegenwoordig worden de tegels steeds groter en je snapt dat er daarvoor ander tegelgereedschap voor nodig is. Ook de manier van het tegelzetten is enorm veranderd. Vroeger werden de tegels in het cement gezet, tegenwoordig komt dat nog zelden voor en worden de tegels vooral gelijmd. Ook de toepassingen van tegels is enorm veranderd. Vooral sinds de opkomst van vloerverwarming heeft de keramische vloer terrein gewonnen. 

Tegelgereedschap merken

Door deze enorme verandering stonden de gerenommeerde fabrikanten voor een uitdaging. Vele tegelgereedschap fabrikanten zijn gelukkig goed met hun tijd mee gegaan en hebben een breed scala aan handige, en mooie gereedschappen ontwikkeld. De meeste grote merken zoals Rubi, Rodia en Fix Plus hebben wij met trots in ons assortiment. Maar ook de merken Fento en Sola, die zich niet specifiek op het tegelgereedschap richten zijn onderdeel van ons assortiment. Bovendien zijn alle producten direct uit voorraad leverbaar zodat je je bestelling de volgende dag al in huis kunt hebben. 

Kiezen van het juiste tegelgereedschap

Er word niet voor niet gezegd: "Goed gereedschap is het halve werk". Wij streven er dan ook naar om het beste tegelgereedschap in huis te halen en aan te bieden tegen goede en eerlijke prijzen. Ook een stukje advies geven wij graag mee. Als doorgewinterde tegelzetter weet je precies welk gereedschap jij het fijnst vind werken. Maar ook jouw kunnen we zeker nog van advies voorzien. Met name als het gaat om nieuw tegelgereedschap, staan we je graag te woord. Heb je een klus waarvan je niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken denken we graag met je mee. 

Tegelgereedschap Kopen

Zie je door de bomen het bos niet meer, weet je niet precies welk tegelgereedschap je moet kopen? Ga dan eerst na wat je precies moet gaan betegelen. Door bepaalde dingen op een rijtje te zetten zal je zien dat je al snel op het juiste tegelgereedschap stuit. Ga je wandtegels lijmen, of moet je vloertegels leggen, of misschien wel beide? Dit zijn allemaal vragen die je mee kunt nemen voor datje tegelgereedschap gaat kopen. Één ding wil ik je meegeven, wij kunnen je helpen bij het aanschaffen van het juiste tegelgereedschap. Of het nu gaat om het voegen van tegels, het aanbrengen van grootformaat tegels of het kiezen van het juiste levelling systeem.

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten.

De waardering van www.phtegeltechniek.nl bij Webwinkel Keurmerk is 9.0/10 gebaseerd op 1122 reviews.